NM-gull og kongepokal til Olaf Tufte

– Olaf Tufte hadde desidert den beste prestasjonen vurdert opp mot verdensnivå. Han var den som viste mest klasse, sier Sjur Øyen i Norges Roforbund.

Marianne Madsen og Olaf Tufte

DE BESTE: Marianne Madsen fra Christiania roklubb og Olaf Tufte fra Horten roklubb sto for beste kvinnelige og mannlige prestasjon under ro-NM i helga. De ble belønnet med kongepokal og gull.

Foto: Norsk Roforbund

Vestfold har markert seg sterkt under helgas NM i roing på Store Stokkavannet i Stavanger.

Horten-roer Olaf Tufte tok NM-gull og kongepokal i prestisjeoppgjøret i herrenes singelsculler i går, og sølvet gikk til klubbkamerat Kjetil Borch fra Horten.

Borch presset hardt hele veien, og de to byttet på å lede underveis. Ålesund-roer Martin Helseth tok bronse foran Horten-roer Bjørn Jostein Singstad og Sten Patrick Een Sture fra Norske Studenters Roklub.

Gullet i dobbeltsculler gikk også til Horten roklubb, det sto Tufte og Borch for.

– Jeg er fornøyd med singelen og kongepokalen. Dobbeltløpet sammen med Kjetil i dag var også ganske bra, så jeg er totalt sett ganske godt fornøyd, sier Tufte til NRK.no.

Han er mest fornøyd med at kroppen fungerte såpass bra i helga.

– For jeg har ikke akkurat har trent for mye etter VM. Kroppen responderte forholdsvis bra, og jeg rodde teknisk bedre og bedre.

– Lar seg ikke pille på nesa

Sandefjord tok tredjeplassen i dobbeltsculler. Marianne Madsen fra Christiania roklubb vant kvinnenes singelsculler.

Hun sto også for den beste kvinnelige prestasjonen under mesterskapet, og ble belønnet med kongepokal. Madsen rodde på tida 07.43,68.

Tufte rodde inn gullet i singelsculler på tida 06.53,44. Borchs tid endte på 06.55,06.

– Tufte hadde desidert den beste prestasjonen under NM-et vurdert opp mot verdensnivå. Han var den som viste mest klasse, sier Sjur Øyen, leder av informasjonsutvalget i Norges Roforbund.

For bare et par uker sikret Tufte seg en plass i finalen i singlesculler under VM i roing. Det gjorde at han også sikret norsk OL-deltaking i singlesculler i OL i Rio de Janeiro neste sommer.

– Tuftes VM-opptur sitter virkelig fortsatt godt i. Roforbundet håper at det gjør at han får en kjempespennende utvikling fram mot OL i Rio, sier Øyen, og legger til:

– For tida viser Tufte tydelig at han gleder seg stort over årets virkelig store comeback. Han viser at han ikke er til å pille på nesa av hverken norske eller internasjonale roere.

Olaf Tufte under EM i roing i Polen

I SITT ESS: Olaf Tufte i aksjon under EM i roing i Polen i mai.

Foto: NRK

God innsats av Sandefjord-roerne

Øyen forteller at Sandefjord-roerne er svært fornøyde med innsatsen under helgas norgesmesterskap.

– Sandefjord tok sitt tredje gull på rad i lettvekt dobbel herrer seniorklassen. I singelsculler var nok Chris Kato Thon litt skuffet over å ikke nå A-finalen i singlesculleren, men han tok seieren i B-finalen, sier han.

Adrian Lindgren fra Tønsberg roklubb tok gull i junior singelklassen. Ask Jarl Tjøm tok gull i herre lettvekt singelsculler.