Odd: – Vi er uenig, men anker ikke

Resultatet i kampen mellom Molde og Odd blir stående, har fotballforbundet bestemt. Begge punktene i Odds klage avvises.

Molde-Odd

Her ligger Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson og Odd-forsvarer Steffen Hagen etter sammenstøtet og Moldes tredje scoring.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Odd ba om omkamp etter 4-2-tapet mot Molde, etter at Molde tok ledelsen mot slutten av kampen da to spillere lå nede med holdeskader.

To klagepunkter

I tillegg hadde en medisinsk ansvarlig fra Molde beveget seg ut på banen da målet ble scoret.

Protesten var altså begrunnet i to forhold. Det ene var at dommeren unnlot å stanse spillet etter et sammenstøt mellom en spiller fra hvert av lagene. Det andre var at dommeren burde underkjent Moldes tredje scoring fordi Moldes lege da var på spillebanen.

Ifølge Odds protest var disse to forholdene «grove feil ved dommerens forståelse av regelverket» og påvirket kamputfallet.

Laster innhold, vennligst vent..

Dommeren ser hendelsen

Doms- og sanksjonsutvalget skriver at de fra videoklipp kan se at dommeren ser sammenstøtet mellom de to spillerne, og «at han løper mot spillerne for å vurdere tilstanden og deretter tydelig markerer at fordelsparagrafen brukes for å holde i gang spillet.

Dette finner Utvalget å være utslag av skjønnsutøvelse. Hvorvidt dommerens vurdering er god eller dårlig i dette konkrete tilfellet er ikke noe Utvalget skal eller trenger å ta stilling til i sin avgjørelse av saken».

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken sier til NRK at klubben ikke kommer til å anke avgjørelsen om at det ikke vil bli spilt omkamp mot Molde.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

De mener derfor at det ikke kan sies at det foreligger noen grove feil ved dommerens forståelse av regelverket.

Påvirker ikke spillet

Doms- og sanksjonsutvalget mener heller ikke at feilen som skjedde ved at en person fra Moldes lagledelse var på banen da et mål ble scoret, kan karakteriseres som «grov».

«Det vises i denne sammenheng til at det er snakk om svært kort tid terapeuten var på banen før scoringen (2-3 sekunder), inntredenen skjedde i relativt lang avstand fra målet og hindret ikke noe av spillet, spillerne forholdt seg til dommerens tegn og spilte aktivt videre uten tegn til stopp,» er begrunnelsen fra NFF.

Beslutningen kan ankes til NFFs ankeutvalg.

Odd anker ikke

– Det kommer ikke Odd til å gjøre, sier daglig leder Einar Håndlykken til NRK.

– Vi er uenig i dommen, men aksepterer at doms- og sanksjonsutvalget mener noe annet, sier Håndlykken.

Dommeren i kampen, Ken Henry Johansen, sier til NRK at han ikke har kommentarer utover sin redegjørelse som er sendt til NFF.

Laster Twitter-innhold