Hopp til innhold

Nekter besøk på barsel

Venner og familie nektes fortsatt å besøke nyfødte, selv etter at frykten for svineinfluensaen er over. – Greit, sier nybakt mor.

Pia Wahlstrøm Collier

– Det var deilig å slippe å velge ut hvem vi skulle ta imot av besøkende, sier Wahlstrøm Collier.

Foto: Geir Åge Jensen / NRK

– Teodor hadde det nok fint siden det var rolig og stille rundt han. Det var jo ikke noe stress, sier nybakt mamma Pia Wahlstrøm Collier.

Les: Får ikke besøke nyfødte

Les også: Emma og Lucas på navnetoppen

Nå har den lille familien kommet hjem fra sykehuset, og kan ta i mot så mye besøk de vil. Men da Teodor ble født, ble det noen rolige dager på sykehuset.

– Vil gjerne vise fram babyene

Ved barselavdelingen på Sykehuset Telemark nekter de venner og familie å besøke nyfødte på barselavdelingene.

– Noen mener nok at vi er for strenge, men vi ønsker først og fremst å ta hensyn til pasientene og imøtekomme de ønskene de har, sier seksjonsleder ved Sykehuset Telemark Åse Kari Kringlåk.

Reglene som ble innført for å hindre smitte av svineinfluensa viste seg å gjøre oppholdet på barselavdelinga bedre for mor og barn.

– Mødrene syntes nok ikke det er så lett å sette begrensninger for besøk, for det er jo alltid slik at de vil vise fram babyen sin, sier Kringlåk. Strenge regler gjør at mødrene slipper å ta den vanskelige utvelgelsen.

– Mange telefoner

Åse Kari Kringlåk

– Noen mener nok at vi er for strenge, men vi ønsker først og fremst å ta hensyn til pasientene og imøtekomme de ønskene de har, sier seksjonsleder ved Sykehuset Telemark Åse Kari Kringlåk.

Foto: Geir Åge Jensen / NRK

- Det var ganske ensomt til tider siden det var bare var pappaen og jeg, men samtidig var det deilig å slippe å velge ut hvem vi skulle ta imot av besøkende, sier Wahlstrøm Collier.

Nå er det bare besteforeldre som får lov til å komme på besøk ved Sykehuset Telemark. Her var endringer i besøkspraksisen allerede blitt diskutert da svineinfluensaen kom.

– Vi fikk en periode under svineinfluensaen hvor vi fikk testa ut hvordan det var å være i en avdeling etter å ha født uten å ha så mye besøk, sier Kringlåk.

Les: Sikrer ikke nyfødte i bilen

Ved avdelingen opplevde ansatte og de nybakte foreldrene mer ro.

– Det ble veldig mange telefoner og bildemeldinger. Det gjorde at mange av dem som gjerne ville komme på besøk fikk dekket litt av behovet for å se babyen, sier Wahlstrøm Collier.