Hopp til innhold

Mer narkotika med festivalcamp

Politiet i Larvik mener at den nye campen på Stavernfestivalen kan ha innvirkning på bruk av narkotika.

Slottsfjellfestival camp

(illustrasjonsbilde)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

– Den nye festivalcampen gjør at det bor flere i tilknytning til festivalen, og oppbevarer narkotikaen sin der, sier politioverbetjent og krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø.

Han er likevel fornøyd med ressursene politiet brukte for å forhindre narkotika på årets festival i Stavern.

Festivalcamp-ansvarlig på Stavernfestivalen, Karl Johnny Hanøy, kommenterer at de ikke så mer bruk av narkotika, og at de hadde tett kontakt med politiet under hele festivalen.

Mer synlig uten sivilpoliti

– Vi har satt inn sivilpoliti og narkotikahund, det har vi gjort på Stavernfestivalen i mange år og hatt god effekt på det. Det har vært tider vi ikke har hatt sivilpoliti på stedet, og tilbakemeldinger fra de uniformerte politiene og andre på festivalen, har vist at det blir mer synlig narkotikabruk, forteller Vittersø.

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg nærmer seg, og presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Siri Narverud- Moen, mener at narkotika ikke er veldig utbredt blant slottsfjellpublikumet, men blir det oppdaget narkotika, kan det få konsekvenser.

– Hvis det oppdages, så vil vi ikke ha det på området vårt. Du kan risikere å miste festivaladgangen din, sier Narverud-Moen.

Tett samarbeid

Hun sier at de har et tett samarbeid med politiet for å forhindre narkotikabruk på festivalområdet, og har én oppfordring til publikum.

– Vi oppfordrer publikum generelt til å oppføre seg og å være greie, avslutter hun.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark