Nå kommer den første høststormen

Har du ikke tatt inn hagemøblene enda, er det snart på tide. Fredag kommer årets første høststorm, og uværet rammer store deler av landet.

Høststorm
Foto: Robert Malota

– Man bør ta litt forholdsregler og rydde unna gjenstander i hagen og krukker som står skummelt plassert, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt.

Vinden kommer fra vest, og Trøndelag og Nordland ser ut til å bli hardest rammet. Der blir det sterk kuling fredag og liten storm fredag kveld. Sammen med vinden kommer det store mengder nedbør.

Østafjells blir det kraftige vindkast fredag og lørdag, med vindkast opp i 20–25 meter i sekundet enkelte steder, ifølge meteorologen.

Siri Wiberg Horjen

Meteorolog Siri Wiberg Horjen ber folk om å sørge for at hagemøbler og annet er tatt inn innen fredag.

Foto: Bård Gudim

– Men trøsten får være at det kommer lite nedbør i disse områdene, sier hun.

Laster Twitter-innhold

Langvarig seanse

– Det er et kraftig vær som kommer. Det roer seg nattetid fredag, men tar seg opp igjen lørdag. Så det ser ut til å bli en ganske langvarig seanse med guffent kastevær, sier Horjen.

Den kraftige vinden kommer til å gi seg natt til søndag, og utover i neste uke vil det bli stigende temperaturer østafjells.

– Da ligger Østlandet i le, og vi kan få føneffekt og stigende temperaturer. Det blir også lite nedbør fremover, sier Siri Wiberg Horjen.