– Beskjeden kom brått på

Tirsdag fikk Morten Fevang (37) den tunge beskjeden. Odd-kapteinen får ikke ny kontrakt. Han legger ikke skjul på at han er svært skuffet.

Morten Fevang

Morten Fevang får ikke fornyet tillit hos Odd Grenland. Det er han svært skuffet over.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Jeg er veldig skuffet og veldig lei meg. Beskjeden kom brått på. Jeg føler selv at jeg kunne spilt et år til, og det er synd at jeg ikke får muligheten. Jeg var sikker på å få ett år til i Odd. Jeg hadde trodd at klubben ikke ville tenke så mye på at jeg ikke har startet 75 prosent av kampene, sier Fevang til NRK i dag.

Fevang har vært i Odd Grenland siden 1998, kun abrutt av et halvt år i den danske klubben Odense. Etter endt trening med Odd Grenland tirsdag ettermiddag gikk han i møte med trener Dag-Eilev Fagermo og assistent Jan Frode Nornes

– Jeg fikk beskjed om at det var både sportslige og økonomiske årsaker til at jeg ikke er planene for neste år, sier Fevang, og fortsetter:

– Odd er klubben min, og det er vanskelig å gi slipp.

Fevang ferdig i Odd

Morten Fevang er skuffet etter at han fikk beskjeden om at han ikke får ny kontrakt.

– Dette er trist

Emil Sølyst.

Talsmann for Odds supporterklubb, Emil Sølyst synes det er trist at Fevang nå forlater klubben.

Foto: Anette Dotseth Stensholt / NRK

Talsmann for supporterne til Odd Grenland, Emil Sølyst sier han er skuffet over at Fevang ikke får fortsette i skiensklubben.

– En epoke ser nå ut til å være over, og selvsagt er det trist. Samtidig er det også viktig å se videre. Vi har mange unge som banker på døra og dårlig økonomi.

Trener i Odd Grenland, Dag-Eilev Fagermo sier til NRK at det ikke har vært en lett avgjørelse.

– Avgjørelsen om å ikke la Morten fortsette i klubben har vært tøff. Han har vært Odd Grenlands kanskje beste spiller gjennom tidene, sier han.

Treneren sier at Fevang er en bra gutt.

– Han er en fantastisk ressurs. Men han nærmer seg 40 år, og det sier seg selv at han ikke forflytter seg like raskt lenger, sier Fagermo.

Morten Fevang spiller trolig sin siste hjemmekamp for klubben førstkommende søndag mot Aalesund.

Interesse fra andre klubber

Tidligere var Strømsgodsets trener, Ronny Deila svært interessert i å få Fevang til klubben. Også Notodden og Sandefjord kan være aktuelle klubber.

– Sandefjord fotball har ikke vurdert Fevang, men vil selvfølgelig gjøre det nå som han ikke har kontrakt, sier sportslig leder i Sandefjord fotball, Arne Dokken til NRK.no.

Også Notodden fotball er svært ingteressert i 37-åringen fra Kodal.

– Vi kommer til å tilby Morten Fevang en kontrakt som spillende trener, sier han.