- Jentene er hos meg og har det bra

Moren til de to bortførte jentene bekrefter overfor NRK.no at jentene er hos henne, og at de har det bra.

Kidnapping Gjøvdal

Moren til jentene på 13 og 14 år bekrefter at de er hos henne.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Jeg kan bekrefte at jentene er hos meg. De har det bra, sier moren til NRK.no nå i kveld.

Hun avviser overfor VG Nett at hun skal ha bortført døtrene sine.

– Jeg har snakket med jentene om hva som skjedde da de ble hentet ut. De forteller at de ble vekket av kjente ansikter, og at de frivillig tok på seg klær og gikk ut i bilen. Dette er ingen kidnapping, slik politiet hevder.

Dramatisk natt

Sju personer er pågrepet og siktet etter at to jenter på 13 og 14 år skal ha blitt bortført i Åmli i Aust-Agder natt til mandag. Politiet stoppet to biler med til sammen syv personer etter hendelsen i Åmli kommune i Aust-Agder.

Ifølge VG Nett er jentenes brødre blant dem som er pågrepet, og de skal ha tatt dem med til moren, som har den daglige omsorgen for barna. Politiet sier det kan dreie seg om en barnefordelingssak.

Faren til de to bortførte jentene har tidligere i dag fortalt NRK.no om den dramatiske natten.

– Jeg satt her hjemme, og plutselig hører jeg et rabalder ute på verandaen. Jeg hører noen som tar i døra, og jeg skvetter opp av stolen. Jeg snur meg, og da kommer det en med en stor øks rett mot meg, fortalte han.

Leter fortsatt etter jentene

I alt sju personer er siktet for tvangsutøvelse mot faren til de to bortførte jentene. Politiet vet fortsatt ikke hvor jentene befinner seg.

– Vi vet enda ikke hvor jentene er, men vi leter fortsatt. Vi har heller ikke vært i kontakt med mor, sier jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Vanja Bruvoll til NRK.no nå i kveld.

De to tenåringsjentene er fortsatt ikke kommet til rette, opplyser politet til NRK fredag morgen.