Hopp til innhold

Minister syklet for sikrere E18

– Viktig at Solvik-Olsen sykler med oss, sier aksjonsleder.

Ketil Solvik-Olsen sykler med aksjonister

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sykler sammen med aksjonister som kjemper for gang- og sykkelvei på E18 i Telemark.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Torsdag ettermiddag klokken 17.00 startet årets sykkelaksjon på E18 i Bamble i Telemark. I år er også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen med på sykkelturen. Formålet med aksjonen er å få en sammenhengende gang- og sykkelvei ved E 18 fra Rugtvedt til Dørdal.

– 40-50 stykker sykler nå. Det er mange som møter opp. Det blir godt oppmøte i år, sier aksjonsleder Vidar Tellefsen, i aksjonsgruppa for en sikrere E18 gjennom Telemark, som i dag sykler mellom Rugtvedt og Dørdal.

Bård Hoksrud og Ketil Solvik-Olsen sykler

Statssekretær Bård Hoksrud fra Bamble sykler også sammen med aksjonistene.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Les også:

– Kan skape trafikkfarlige situasjoner

Vidar Tellefsen i Bamble

Leder for aksjonsgruppa for en sikrere E18 gjennom Telemark, Vidar Tellefsen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Aksjonistene innrømmer at sykkelaksjonen kan skape trafikkfarlige situasjoner denne ettermiddag og ber bilister om å ta hensyn.

– Når bilistene vet at vi aksjonerer for å få en gang- og sykkelvei håper jeg de tar hensyn. Vi vil jo fjerne myke trafikkanter fra E18. Da vil det også bli sikrere for bilister, sier Tellefsen.

Aksjonslederen er ikke er i tvil om at det å skape en trafikkfarlig sitasjon er riktig virkemiddel.

– Det er trafikkfarlige situasjoner her hver eneste dag. Når ungene våre skal på skolen, eller reise for å besøke venner er de avhengige av å bruke E18 for å komme dit. Hadde politikerne bevilget penger til gang- og sykkelvei hadde vi sluppet å aksjonere, sier Tellefsen.

Les også:

Bilkø E18

Det ble lange køer på E18 gjennom Telemark som følge av sykkelaksjonen torsdag ettermiddag.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Minister på sykkel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltar i aksjonen og får trolig merke de trafikkfarlige situasjonene på kroppen. Det tror aksjonistene kan ha effekt.

– Siden jeg ble aksjonsleder har vi hatt fire samferdselsministere. Ingen av dem har turt å sykle på E18. Så det er veldig bra at Solvik-Olsen blir med og ser hvordan det er å sykle her.

Statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp) er fra Bamble, og er også med på sykkelturen. Tellefsen håper det kan føre til at de får penger til å gjennomføre tiltakene som skal til for å få gang- og sykkelvei på strekningen.

– Han har vært med på aksjonen i flere år. Nå har de kommet i regjering, så jeg håper de kan holde det de lover. De må prioritere å bygge sikrere vei, sier aksjonslederen bestemt, før han kaster seg på sykkelen.

Les også: