Hopp til innhold

Midtåsen er solgt

Anders Jahres gamle praktbolig i Sandefjord er solgt til Sandefjord kommune.

Midtåsen
Foto: NRK

Sandefjord kommune vant budrunden om den 70 år gamle eiendommen Midtåsen i Sandefjord.

Prisantydningen var på 40 millioner kroner, mens salgssummen endte på 41 millioner kroner. Kommunen har fått tilsagn om støtte fra blant annet Anders Jahres humanitære stiftelse. Fylkespolitikerne har dessuten vedtatt å hjelpe kommunen med kjøpet.

Villaen på den 60 mål store eiendommen Midtåsen ble bygget på 1930-tallet og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg. Dette var ekteparet Anders og Bess Jahres hjem frem til den kjente skipsrederen døde i 1982. Enken Bess Jahre bodde i huset frem til hun døde tidligere i sommer.

Ordførerens drøm

Sandefjord kommune har ennå ingen detaljerte planer for hva eiendommen skal brukes til, men i et intervju tidligere i høst sa ordfører Bjørn Ole Gleditsch følgende:

- Min største drøm er at vi på en eller annen måte skal sikre at alle og enhver får muligheten til å ta del i denne praktfulle eiendommen. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva denne bygningen og området kan bety og brukes til.

Kamp til siste slutt

Det var lenge dødt løp mellom to interessenter i budrunden. Så la kommunen inn et nytt bud som altså ble stående.

Salget må godkjennes av kreditorene i Anders Jahres dødsbo. Det skjer i en skiftesamling som skal holdes i løpet av fjorten dager.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark