Mer narkotikabruk på byen

Arenaen for narkotikabruk har flyttet seg fra hjemmet til utelivet. Denne helgen starter «Bry deg uteliv-Tønsberg».

Bry deg uteliv-Tønsberg

VIKTIG SAMARBEID: Helge Fredriksen fra Kompetansesenter rus -region sør, politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt, leder i Helse og omsorg i kommunen, Bent Kittelsen, ordfører Petter Berg, Henning Wold fra helse og omsorg i kommunen, Ronny Bjune, leder i Tønsberg Hotell-og Restaurantforening og Yngve Lindgaard-Berntsen, leder for Lions Vestfold har samarbeidet om «Bry deg uteliv-Tønsberg» og har stor tro på samarbeidet.

Foto: Torgny Alstad

– Både vi og bransjen så at det var en negativ utvikling i bruk av narkotika i Tønsberg enn vi ønsket. Det var viktig at vi gjorde noen grep, sier Øystein Holt, politistasjonssjef i Tønsberg.

«Bry deg uteliv-Tønsberg» er et samarbeid mellom restaurantbransjen, kommunen og politiet i Tønsberg. Mange av restaurantene i Tønsberg har underskrevet en avtale om å ha nulltoleranse for ulovlige rusmidler. Politiet vil også øke ressursene i helgene.

– En større del av debuten for bruk av narkotika skjer i utelivet. Dette er først og fremst et forebyggende tiltak for å forhindre at dette skjer, sier Holt.

Vanskelig å oppdage

Norsk narkotikapolitiforening har drevet opplæring av rundt 20 vakter i restaurantbransjen slik at de i større grad skal kunne se hvem som er påvirket av narkotika.

Ronny Bjune, leder i Tønsberg Hotell- og Restaurantforening, mener det er viktig å dra lærdom av politiets kompetanse.

– Det er avgjørende. Det er ikke like lett å avdekke hvem som er påvirket av narkotika som det kanskje er å avdekke at noen er overstadig beruset, sier han.

Tryggere på byen

Ordfører Petter Berg roser samarbeidet.

– Det er en flott oppfølging av det årelange samarbeidet vi har hatt når det gjelder skjenkekontroll. Nå utvides samarbeidet for å få bukt med narkotika. Det er viktig at folk føler seg trygge, understreker han.