Meldte seg ut etter telefon fra FrP

Kragerø FrP ba Claus Forberg (76) om å vurdere medlemskapet sitt i partiet. Forberg har meldt seg ut av partiet etter at han uttrykte forståelse for mannen som angrep elever og lærere ved Kronan skole i Sverige forrige uke.

Claus Forberg forstår drapsmannen i Sverige

Claus Forberg har meldt seg ut av Kragerø Frp etter uttalelsene om angrepet på den svenske skolen i forrige uke.

Foto: Privat

Kragerø Frp ba Claus Forberg om å vurdere medlemskapet sitt i partiet. Det bekrefter lokallagsleder i Kragerø Frp, Torleif Fluer Vikre, til NRK.

– Årsaken er at han skjønner at dette ble galt, sier Vikre.

– Forberg melder seg ut frivillig, men det er en realitet at måten budskapet kan tolkes på, ikke det forenlig med å være medlem i Frp, sier lokallagslederen.

Etter angrepet ved den svenske skolen i forrige uke skrev FrP-politikeren fra Kragerø i en melding på den lukkede Facebook-siden «Stopp den ekstreme masseinnvandringen» at Forberg sa at han skjønner den svenske tullingen som drepte en lærer og en elev med et sverd.

Trakk uttalelsene

76-åringen sitter i styret til Kragerø Frp og ble valgt inn som vararepresentant i Kragerø kommunestyre og i kontrollutvalget etter høstens valg.

Etter uttalelsene og de påfølgende reaksjonene sa Forberg til NRK på fredag at han beklaget at han har gitt uttrykk for dette i sosiale medier.

Reagerte på Forbergs uttalelser

Forberg fikk mange sterke reaksjoner, blant annet fra sin egen lokallagsleder. Torleif Fluer Vikre i Kragerø Frp, reagerte sterkt på Forbergs uttalelser på Facebook-siden.

Han mente det er feil av Forberg å skrive slike ytringer vil bli tolket som utspill fra en FrP-politiker.

Det var ABC Nyheter som først snakket med Vikre, og det ble da bekreftet at Forberg hadde meldt seg ut av partiet.

Vikre sier til NRK at Forberg nok ble overrasket over responsen på det han skrev på den lukkede Facebook-siden.

– Poenget er at det er avsender som har ansvaret for hvordan mottakeren kan tolke noe, og legger man ting på nettet må man tenke seg godt om to ganger, istedenfor å innse senere at det ikke var så lurt, sier Vikre.

Claus Forberg har ikke svart på NRKs henvendelser.