Med store bokstaver

– Bokstavelig talt ønsker vi å vise folk at Sandefjord er en by det går an å tenke stort i, sier prosjektleder Henrik Sandvik.

Illustrasjon av store bokstaver i badeparken. Det står: Tenk stort

BOKSTAVER: Slik ser Sandefjord Næringsforening for seg at bokstavene skal se ut.

Foto: Illustrasjon/Sandefjord Næringsforening

Grenseløse muligheter-prosjektet i Sandefjord er en større markedskampanje initiert av Sandefjord Næringsforening. Målet er å vise at Sandefjord er mer enn en hvalfangst- og sommerby.

– Vi ønsker å vise folk at Sandefjord er en by det går an å tenke stort i, sier prosjektleder Henrik Sandvik.

Og hvis det går som han vil skal store, lyssatte bokstaver, som staver ordene «Tenk Stort» pryde Badeparken fra mai neste år, skriver Sandefjords Blad.

Hver bokstav er to meter høye. De skal stå oppå hverandre, og totalt blir det åtte ganger fire meter.

– Det må jo være stort eller så hadde jo vært helt feil, sier Sandvik.

Utenfor boksen

Han skjønner at det kanskje ikke det mest naturlige i verden å ønske å bygge store lysende bokstaver i en grønn park midt i en by.

– Men installasjonen er en del av en større kampanje der vi skal lage ett nytt omdømme for Sandefjord. Vi skal skape noen nye assosiasjoner til hvordan folk ser på byen vår. Vi har lyst til å vise at vi tør å tenke litt utenfor boksen i Sandefjord.

Mange steder og kommuner ønsker å tiltrekke seg flinke mennesker. Mange ønsker å få flere bedrifter til å etablere seg i akkurat sin kommune.

– Men det er ingen som har et synlig symbol på det. Men det har vi lyst til sier Sandvik.

Vil nok stoppe opp

Om bokstavene blir en realitet tror at han folk vil lure litt, at noen kanskje vil kjenne det igjen og at noen vil kanskje se på det som et friskt pust.

– Om det er pent, det er en annen greie. Det er sikkert noen som kommer til å synes at dette er helt feil, men det skal vi takle, ler han.

– Da har vi kanskje skapt litt engasjement og det var jo også poenget – å skape engasjement rundt hvem vi i Sandefjord er, og hva kan vi tilby til folk som har lyst til etablere seg her, legger han til.

Klatring på eget ansvar

Det er tenkt at bokstavene skal bygges av et skikkelig reisverk inni og at platene utenpå skal være av aluminium. De skal etter planen pulverlakkeres.

– Eventuell klatring, enten av minimennesker eller mennesker på vei hjem en sein kveld, blir på eget ansvar, sier Sandvik.

Neste uke skal søknaden om å få bygge bokstavene opp i Kultur- og fritidsutvalget.

– Politikerne får bestemme, men jeg har trua, forsikrer prosjektlederen.