Vil bli verdens beste

Tyfon-trøbbel i Kina, karrierens beste Formel 1-plassering og utallige utenlandsreiser – 2013 har vært et hendelsesrikt år for racerbåtkjører Marit Strømøy.

Båten til Marit Strømøy

Om to uker reiser Marit Strømøy til Abu Dhabi for å gjøre seg klar til en ny sesong på vannet.

Foto: AREK REJS

– Jeg hadde mitt beste løp noen gang i år, men jeg hadde også noen uhell. Jeg er relativt fornøyd med 2013, men jeg gleder meg veldig til neste år, sier hun.

Marit Strømøy 10

Marit Strømøy sier hun trenger en runde med flaks til neste år.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Sandefjordskvinnen er kjent som verdens eneste kvinnelige Formel 1-kjører, og i november kjørte hun inn til karrierens beste plassering i Abu Dhabi.

Målet for 2014 er å bli verdensmester.

– I år har jeg hatt min beste Formel 1-plassering noen gang med en 4. plass, så jeg håper å kunne gå på pallen i løpet av 2014, sier hun til NRK.no.

Les også:

– Trenger flaks

Strømøy kjører for et privat team, mens konkurrentene er statseide team fra blant annet Midtøsten og Kina, med store ressurser i ryggen.

– De er absolutt ikke uslåelige, men vi må teste oss fram på en måte som gjøre at det tar litt lengre tid, sier hun og fortsetter:

– De siste årene har det vist seg at det er mulig å hamle opp med dem, men jeg trenger litt flaks. Jeg har hatt mye uflaks de siste to-tre årene, men jeg har stor tro på at dette kan gå. Med systematisk testing, som vi går i gang med om et par uker, vil dette være mulig.

Se video: