Hopp til innhold

Mann fikk finger klippet av og ble boret i låret

I dag starter rettsaken mot tre menn som er tiltalt for trusler og grov mishandling av en nå 32 år gammel rusmisbruker i Skien.

Torpedo pågrepet

Bevæpnet politi pågrep 24. januar i fjor den siste av de tre mennene som er tiltalt for grov vold mot en 32 år gammel mann i Skien. Nå starter rettssaken mot de tre.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

De tre mennene skal sammen ha kidnappet 32-åringen, og tatt han med til en garasje.

Kjell Ove Ljosåk

Aktor Kjell Ove Ljosåk sier at saken er svært grov.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

– Ifølge tiltalen fikk 32-åringen klipt av ytterste leddet på lillefingeren med tang. Han skal ha blitt utsatt for grove trusler og boret i låret med en drill, sier aktor i saken Kjell Ove Ljosåk.

– Spesiell sak

Det var om kvelden fredag 12. november i 2010 at en mann ble kidnappet og tatt med til en garasje i Skien. Tre menn på 42, 28 og 26 år møter i dag i Nedre Telemark tingrett tiltalt for grov mishandling.

Bakgrunnen for volden skal ha vært innkreving av narkotikagjeld fra den 32 år gamle rusmisbrukeren. Saken er så brutal, at den beskrives som uvanlig.

– Det er snakk om grov vold og grove trusler, samt bortføring, så denne saken er spesiell til Grenlandsområdet å være, sier Ljosåk.

Omfattende tiltaler

De tre mennene er tillegg tiltalt for flere forhold, blant annet i narkotika og voldssaker, og for flere overtredelser av veitrafikkloven.

– Det er skjerpende, og bør etter min mening få betydning for straffeutmålingen, sier Ljosåk.

– Hva slags straff mener du er passende i denne saken?

– Jeg vil ikke forskuttere hva påstanden vil bli. Det får vi komme tilbake til, sier han.

Pågrepet i væpnet aksjon

Den tiltalte 41-åringen var en stund på rømmen. Han ble observert av politi ved to anledninger der han klarte å komme seg unna, men under en væpnet aksjon tidlig i 2011 ble han til slutt pågrepet i Gjerpensdalen i Skien.

41-åringens forsvarer Nils Christian Nordhus sier at hans klient ser frem til å få denne saken belyst.

– Ventetiden har vært en belastning for min klient. Derfor ser han frem til å få en endelig avklaring i denne saken, sier Nordhus.

Han sier videre at 41-åringen beklager hendelsen.

– Han har erkjent vold, og er lei for det som er skjedd. Men han kan ikke erkjenne legemsskade han ikke har begått, sier advokaten.

26-åringens advokat, Kjetil Sørensen, vil ikke kommentere saken. NRK har ikke lykkes i å komme i kontakt med advokaten til den tiltalte 28-åringen.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Nedre Telemark tingrett.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark