Mann siktet for ran og frihetsberøvelse

– Vi ser veldig alvorlig på det. Det er høyst uvanlige hendelser, sier politiet.

En mann ringte på og vekket en tilfeldig familie i Undrumsdal i Re natt til tirsdag. Da familien åpnet døren, tvang han med seg en kvinne og stjal bilen hennes, ifølge politiet.

Nå er mannen siktet for frihetsberøvelse og ran.

– Det begynte med en skadeverksak i Holmestrand, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen ved Sør-Øst politidistrikt.

Kvinnen ble skadd

Politiet rykket først ut fordi mannen var mistenkt for å ha knust noen ruter i Holmestrand. Da politiet kom dit, hadde han kjørt av gårde i en bil. Deretter så de ikke noe mer til mannen før de fikk melding om hendelsen i Undrumsdal.

Ifølge politiet kjenner ikke familien og mannen hverandre fra før. Kvinnen som bor i huset han oppsøkte, ble skadd i hånden i forbindelse med at mannen truet til seg en bil. Eikedalen opplyser at kvinnen også ble tvunget med ned for å gi fra seg bilen.

– Hun ble skadet ved at han viftet med en kniv og hun gikk vel imellom da han var ganske truende med kniv, også mot flere andre personer på stedet der. Hun er ikke alvorlig skadd, men trenger litt behandling for rispeskader på hendene, sier operasjonslederen.

Satte opp veisperring

Mannen stjal bilen og politiet fulgte etter ham fra Undrumsdal til Tønsberg, hvor de hadde satt opp en veisperring. Mannen stanset ved denne og ble pågrepet i 02.20-tiden.

Akkurat hvor mange som var i huset da mannen ringte på, er foreløpig uvisst. Men det skal være snakk om minst tre, ifølge Eikedalen.

– Hvordan opplevde de denne hendelsen?

– Det er sikkert ingen god opplevelse, og det er ikke vanskelig for oss å sette oss inn i at dette må være svært ubehagelig.

Kvinnen er avhørt av politiet.

Uvanlig hendelse

Den sikta mannen er i 30-årene og fra Tønsberg. Han har også forklart seg for politiet, men Eikedalen sier det er for tidlig å si noe om hva han har sagt. Han skal avhøres igjen tirsdag.

– Vi ser veldig alvorlig på det. Det er høyst uvanlige hendelser. Folk skal slippe å bli utsatt for noe slikt, sier Eikedalen.