Hopp til innhold

Pågrepet etter drapet på Bård Lanes: – Han skjønte ikke hvorfor han er siktet

Politiet pågrep tirsdag ettermiddag en mann 20-åra i forbindelse med drapet på Bård Lanes i Tønsberg. Mannens forsvarer sier han stiller seg uforstående til siktelsen.

FANGET PÅ FILM: Politiet mener mannen som nå er pågrepet er den samme mannen som ble filmet av et overvåkningskamera kvelden drapet skjedde.

Politiet har siden 20. april lett etter mulige drapsmenn etter at Bård Lanes (33) ble skutt på åpen gate på Kilen industriområde.

Tirsdag kveld, to uker etter drapet, ble en mann pågrepet i Drammens-området, melder politiet i en pressemelding. Pågripelsen skal ha vært udramatisk.

Politiet mener at mannen som ble pågrepet er samme person som vises på overvåkingsvideoen som tidligere er frigitt.

De ønsker ikke å kommentere om de mener at dette er samme person som avfyrte skuddene mot Lanes. Våpenet som ble brukt i skyteepisoden er ennå ikke funnet.

Politiet ved drapsstedet på Kilen i Tønsberg.

Bård Lanes ble funnet skutt her ved industriområdet på Kilen i Tønsberg, tirsdag kveld.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

– Han skjønte ikke hvorfor han er siktet

Mannen er nå siktet for drap eller medvirkning til drap. Han er tidligere straffedømt.

Javeed Shah er oppnevnt som forsvarer for mannen. Han har også vært forsvarer for siktede tidligere. Rundt klokken 23.00 sier Shah til NRK at mannen stiller seg uforstående til siktelsen

– Han stiller seg uforstående til siktelsen. Det er kortversjonen av samtalen. Han skjønte ikke hvorfor han er siktet, sier forsvareren.

Shah opplyser at hans klient er siktet for drap eller medvirkning til drap. Shah sier hans klient foreløpig ikke er avhørt av politiet.

– Jeg har bare hatt en kort samtale med ham i kveld. Det har tatt tid å få ham inn i arresten, sier Shah.

– Kontroll på gjerningspersoner

– Vi mener at vi nå har kontroll på de sentrale gjerningspersonene i saken, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen.

Johannessen utelukker likevel ikke at det kan komme flere pågripelser.

Politiet etterlyser denne mannen etter drapet i Tønsberg

ETTERLYST: Politiet ba torsdag om tips hvis noen har sett mannen på bildet tirsdag kveld i området Kilen i Tønsberg.

Foto: Politiet

Politiet jobber fortsatt med gjennomgang av video, vitneavhør, oppfølging av tips og andre løpende oppgaver. Forsvarer Shah sier til NRK at det foreløpig ikke er avklart om hans klient skal fremstilles for fengsling, eller når det eventuelt skal skje.

Bilbrann på Sem

En 31-år gammel mann er også siktet i saken. Hans bil ble funnet utbrent på Sem, noen kilometer utenfor Tønsberg, noen timer etter at Bård Lanes var skutt.

Politiet har foreløpig ikke fortalt hva de mener 31-åringens rolle i saken er.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Etter råd fra meg har han foreløpig valgt å ikke forklare seg for politiet, har hans forsvarer, Simen Tveten, tidligere opplyst til NRK.

NRK vet at han er dømt flere ganger tidligere. Blant annet for å ha mengder med ulovlige våpen og for salg og oppbevaring av narkotika.

Fredag 23. april ble han varetektsfengslet i fire uker i Tønsberg tingrett. De to første ukene må han sitte i full isolasjon.

Mann drept på kilen i Tønsberg

MINNES: Bård Lanes minnes der han ble funnet, tirsdag kveld.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK