Hopp til innhold

Mann i 20-årene tiltalt for grov vold mot nyfødt datter: – Han uttrykker stor anger

Mannen fra Østlandet skal ha vært voldelig mot datteren helt fra hun ble født.

Han erkjenner straffskyld for handlingen mot datteren. Det er en vond sak for tiltalte, sier forsvarer Stian M. Sletten fra advokatfirmaet Hasle til NRK.

Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud, førte den groveste voldsepisoden til at jenta fikk minst 21 ribbeinsbrudd, samt brudd i et lårbein og en legg.

Mannen er også tiltalt for vold mot datterens mor, men han nekter straffskyld for det man kaller grov kroppskrenkelse.

VG, omtalte tiltalen først.

Påtalemyndigheten mener mishandlingen er grov fordi det særlig legges vekt på at den er utført på en særlig smertefull måte eller hatt til følge betydelig smerte og begått mot en forsvarsløs person.

– Vi ser alvorlig på saken siden det er snakk om vold mot barn. Barnet er i dette tilfellet påført flere omfattende bruddskader i sine første levemåneder, sier Andreas Christiansen, Statsadvokat i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Angrer stort

Volden mot datteren skal ha blitt utført i løpet av barnets første levemåneder, i Vestfold. Mannens advokat Stian. M. Sletten sier tiltalte angrer.

Han uttrykker stor anger over det han har gjort og vil ta sin straff. Uten at det på noen måte unnskylder handlingen, er tiltalte preget av en vanskelig barndom. Han stod i en personlig krise da handlingene skjedde, sier advokat Sletten til NRK.

– Tiden etter hendelsen med datteren har gått med til refleksjoner over hvorfor ting ble som de ble, sier forsvareren til VG.

Det var helsesektoren som kontaktet politiet om saken.

Bistandsadvokat Rita Aase representerer barnet og sier til VG at det kommer et erstatningskrav.

Det er satt av fem dager til rettssaken, som kommer opp for den aktuelle tingretten 24. januar.