Hopp til innhold

Mann (37) søker spennende muligheter

– Alle innen undervisningssektoren vil selvfølgelig sikle etter ham, sier Elin Ørjaseter om Torbjørn Røe Isaksen (H).

Torbjørn Røe Isaksen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tar ikke gjenvalg som stortingsrepresentant for Høyre i Telemark.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Til stor overraskelse for mange sier Høyre-talentet Torbjørn Røe Isaksen nei til gjenvalg på Stortinget neste år.

– Jeg gleder meg til å fortsette som kunnskapsminister. Men når jeg ser på de lange linjene, er jeg på et punkt i livet hvor jeg også gjerne vil ha andre muligheter åpne, skrev Røe Isaksen i en pressemelding mandag.

Isaksen blir sett på som en stigende stjerne i Høyre og ble blant annet kåret til Norges største unge politiske talent i VG i 2007. Han nevnes ofte som en mulig etterfølger etter partileder Erna Solberg, men vet ikke selv hva framtiden bringer.

– Hva jeg kunne ha lyst til vet jeg ikke, det har jeg ikke tenkt så nøye på, men det finnes mange spennende muligheter både i organisasjoner og i næringsliv, sier Røe Isaksen til TA.

– Enhver privat høgskole vil sikle

Elin Ørjasæter

Tidligere hodejeger, nå foredragsholder, samfunnsdebattant og førstelektor ved Høgskolen i Kristiania, Elin Ørjaseter tror Isaksen blir attraktiv på arbeidsmarkedet.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
Bård Vegar Solhjell

Tidligere kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Førstelektor i personalledelse, arbeidspsykologi og HR ved Høgskolen i Kristiania, og tidligere hodejeger, Elin Ørjasæter tror Røe Isaksen blir attraktiv på arbeidsmarkedet.

– Alle som selger produkter inn mot undervisningssektoren kan ha bruk for Røe Isaksen. Enhver privat høyskole vil selvfølgelig sikle etter ham.

Men ifølge Ørjaseter har Røe Isaksen en konkurrent. For tidligere kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) har varslet at han dropper politikken.

– Han er også ledig på torget. De er begge unge menn i sin beste alder, og alle innen undervisningssektoren er sikler nok etter dem nå, sier Ørjasæter.

– Klokt valg

Geir Lynne

Hodejeger Geir Lynne tror Torbjørn Isaksen gjør et klokt valg ved å ikke stille til gjenvalg.

Foto: Raadhusgruppen
Morten H. Jørstad byline

Administrerende direktør i Geelmuyden-Kiise, Morten Hofgaard Jørstad.

Hodejeger og daglig leder i Raadhusgruppen, Geir Lynne mener kunnskapsministeren har gjort et klokt valg.

– Det første jeg tenker er at han har riktig alder. Man blir fort satt i bås ved å ha jobbet i samme bransje i mange år. Han har drevet med mye interessant, men jeg tror det kan være sunt med erfaringer utenfor den politiske arena.

– Mange byråer står klare

Administrerende direktør i Geelmuyden-Kiise, Morten Hofgaard Jørstad tror Isaksen blir ettertraktet.

– Han er en minister som har klart kunsten å kombinere det folkelige med god kommunikasjon og politisk spissferdighet. Faktisk en av de dyktigste folkevalgte vi har i dag. Mulighetene vil være mange både i vår del av bransjen og andre steder.

– Men nå får vi først se om han faktisk trer helt ut av politikken. Gjør han det er det åpenbart at mange byråer står klare med kaffekoppen. Blir han en like god rådgiver som han var oppdragsgiver i Lærerkampanjen vi gjennomførte sammen, kommer det til å bli veldig bra.

Torbjørn Røe Isaksen har ikke ønsket å kommentere saken.