Håper å få avhørt syrisk voldsoffer (19)

En 19 år gammel syrisk mann er alvorlig skadd etter at han ble sparket og slått ved flyktningmottaket på Brunstad i Stokke.

Oslofjord Convention Center i Melsomvik i Stokke kommune

For tiden bor nesten 1000 asylsøkere på Oslofjord Convention Center i Stokke.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Like før klokka 23 fredag kveld ble en 19 år gammel syrisk mann sendt til Sykehuset i Vestfold med alvorlige skader.

Mannen ble sparket og slått av tre andre personer på Oslofjord Convention Center i Stokke. Skadene hans skal ikke være livstruende.

– Det er snakk om hodeskader, fortalte Anne Meyer, operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, til NRK i går kveld.

Noen på stedet skal ha fortalt politiet at tre menn sto bak ugjerningen. Politiet rykket ut til OCC klokka 21.38 fredag kveld.

Håper å få avhørt offeret

Lørdag morgen sier politiet at de håper å få avhørt 19-åringen så snart som mulig. Det er de avhengig av tolk for å gjøre.

– Mannen er fortsatt innlagt på sykehuset. Vi håper å få kontakt med han i løpet av tidlig formiddag for å få gjennomført et avhør, forteller Merete Kvaal Martinsen, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, i 08.30-tida.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, og har ikke pågrepet noen. Årsaken til at de tre gjerningsmennene utøvde vold mot 19-åringen er fortsatt ukjent.

Tror gjerningsmennene bor på mottaket

– Ut fra mine opplysninger er det grunn til å tro at de tre mennene også bor på asylmottaket, sier Martinsen.

I 05-tida i morges meldte politiet fra om en ny slåsskamp på OCC. To menn var involvert i basketaket, men ingen ble skadet.

– Vi undersøker om denne slåsskampen har sammenheng med gårsdagens, men per nå har vi ingen grunn til å tro det, sier Martinsen.

Asylmottaket på Brunstad huser for tiden nærmere tusen asylsøkere.

Les også: