Mangel på fengselsplass – straffedømte går fri

Mangel på fengselsplasser gjør at straffedømte slipper straff. – Det er dessverre et kjent problem, sier politiadvokat Svein Folkestad hos politiet i Telemark.

En hundepatrulje søker etter ranere

Illustrasjonsbilde. Bildet er tatt ved en tidligere aksjon. 34-åringen som begikk nytt lovbrudd i går, ble også søkt etter med hundepatrulje.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

I går ble en 34 år gammel kjenning av politiet fra Skien arrestert for innbrudd og tyveri fra en bil i Skien.

Folkestad forteller at mannen skulle være fengslet for kort tid siden, men på grunn av mangel på plasser, fikk han gå fri, og hadde derfor mulighet til å begå nye lovbrudd.

Blir bare sluppet ut

– Slik er dessverre situasjonen. Han ble fremstilt for fengsling for kort tid siden, men på grunn av mangel på fengselsplasser måtte vi slippe han fri, sier politiadvokat Svein Folkestad hos politiet i Telemark.

– Får de ingen konsekvenser av lovbruddene?

– I disse tilfellene blir de bare sluppet ut. Ikke alle tilfeller er egnet for bøter heller, sier Folkestad.

Dette er visstnok ikke et engangstilfelle.

– Det er et generelt problem. Vi sliter med å få nok fengselsplasser hele året, sier Folkestad.

Begikk nytt lovbrudd i går

Politiet kom raskt til stedet etter at det var meldt om innbrudd i en bil ved Nordre gravlund i Skien i går, og kun få minutter etterpå, ved hjelp av hundepatrulje, ble 34-åringen pågrepet.

Mannen, som er en kjenning av politiet fra Skien, har samtykket til å la en dommer begjære han fengslet etter gårsdagens tyveri.

Påtalemyndigheten foreslår fengsling i fire uker.