Mange sa ja til ruskontrakt

Et tosifret antall ungdommer i Larvik har sagt ja til ruskontrakt etter politiaksjonen på Thor Heyerdahl videregående skole i høst.

Thor Heyerdahl videregående skole

RUSKONTRAKT: Mange av ungdommene som ble siktet etter en politiaksjon på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, har takket ja til ruskontrakt.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det forteller politiadvokat Fredrik Borg Johannessen i Sør-Øst politidistrikt.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvor mange som har takket ja til ruskontrakt, men det er blitt inngått både frivillige ruskontrakter og ruskontrakter for å slippe påtale.

Prøver

TEST: Ungdommene får én dags varsel når de skal testes for rus.

Foto: HINA ASLAM / NRK

Som følge av dette er det ingen som blir straffeforfulgt.

Ruskontrakt innebærer at ungdommene får oppfølgning fram til august 2018, og de må bl.a. avlegge urinprøver.

Politiaksjon mot skole

I slutten av august i år gikk politiet til aksjon på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik og hentet ut elever fra klasserommene. I alt 26 ungdommer i 17-årsalderen ble siktet for bruk av narkotika. Alle ble identifisert ut fra videoklipp som ungdommene selv hadde tatt opp, som viste narkotikabruk og voldsutøvelse.

Rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole, Robert Rognli, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men er opptatt av at elevene skal bli ivaretatt på vanlig måte i skolesammenheng.

– Skolen kommer for øvrig til å jobbe videre med generelle tiltak i forbindelse med russetid, og vi vil gi foreldrene en arena der de kan snakke om ungdomstid, sier Rognli.