Har ikke råd til tannlegen

Tannlegekontor får flere kanselleringer enn vanlig i vårmånedene. Grunnen er ganske enkelt at folk ikke har penger til å gå til tannlegen.

tannlege

Tannlege Berit Vagle sier de får flere avbestillinger enn vanlig i vårmånedene. - Mange forteller at de ikke har råd til å komme, sier Vagle.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er litt vanskelige måneder for mange akkurat nå. Folk har masse regninger og velger derfor bort tannlegen. Det er flere enn vanlig som ringer og avbestiller time nå. Ofte sier de rett ut at de ikke har råd, sier tannlege Berit Vagle.

På tannlegekontoret i Skien er det som vanlig hektisk, med pasienter på venteværelse og inne i tannlegestolen. Men på dataskjermen vises flere avbestillinger.

– Alt dette er avbestillinger. Men det er ikke alt dette som handler om økonomi. Noen har helt andre grunner til ikke å komme, sier Vagle.

– Må vente på feriepenger

NRK har vært i kontakt med flere enkeltpersoner som forteller at de har avbestilt sin tannlegetime, med nettopp økonomi som årsak. Også hos andre tannlegekontor bekreftes situasjonen.

– For de fleste er ikke dette alvorlig. Det viktigste er det folk gjør med tennene sine hjemme. Å avlyse en time hos tannlegen går veldig bra, men det er viktig at det ikke går altfor lang tid mellom hvert besøk, sier Vagle.

Les også:

– Det hender at folk sier at de vil ha ny time i juni, når de har fått feriepengene. Det er oftest unge mellom 25 og 40 år som ringer å vil utsette tannlegetimene sine. De er kanskje mindre flinke til å organisere og strukturere økonomien sin, sier Vagle.