Tar juleferie i hoppbakken

I stedet for å dra hjem på juleferie, satser kombinertløperen på å finne tilbake til formen i hoppbakken i juledagene.

Magnus Krogh
Foto: Geir Olsen / Scanpix

Etter individuell bronse og gull i lagkonkurransen under OL i Sotsji i februar, har starten på denne sesongen gått trått for Krogh, men han mener det nå går mye bedre.

– Det starta veldig dårlig i år, og jeg har hatt dårlig selvtillit i bakken. Nå har jeg trena i Granåsen siden Lillehammer for 14 dager siden, og jeg føler jeg er på rett vei og begynner å finne tilbake til den gode følelsen i hoppbakken igjen

Håper på mer selvtillit i bagasjen

Til helga er det verdenscup i Ramsau, og Krogh håper å kunne reise dit med mer og bedre selvtillit i bagasjen.

Magnus Krogh

Magnus Krogh håper han snart kan juble slik han gjorde etter OL-bronsen under OL i Sotsji i år.

Foto: Pierre-Philippe Marcou / AFP

– Jeg er i en angrepsposisjon, Jeg har trua på at jeg skal få til en god plassering der og er optimistisk på å kunne ta juleferie med bedre resultat enn jeg har hatt så langt.

– Har du dårlig tid til å komme i form til ski-VM i Falun i februar?

– Jeg har vel ikke dårlig tid, men må vel komme i bedre form for at jeg skal være med i diskusjonen om å være med på et lag som skal dit. Hovedmålet med å være med er å komme til VM i Falun og ta en individuell medalje der.

– Hva skal du gjøre framover for å forberede deg best mulig?

– Det har vært mye stress, Jeg har ikke hatt tid til å finne den roen jeg liker å ha i treningsarbeidet i hoppbakken. Jeg skal bruke jula godt og stille sterkt både på startstreken og i hoppbakken.

For å få til dette, dropper han julefeiring hjemme i Høydalsmo til fordel for trening i hoppbakken.

– Jeg må utnytte perioden godt mellom Ramsau og første konkurransen som er rett over nyttår. Så skal jeg gjøre en god jobb der så jeg har tryggheten og det nivået jeg trenger for å henge med i toppen.