Må vente seks dager på obduksjonen

Helligdagene i påsken gjør at det går seks dager før kvinnen som ble funnet død i Tønsberg, kan obduseres. – Svært uheldig for etterforskningen, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Kvinne funnet død utenfor Tønsberg

Kvinnen ble funnet på Husøy ved Tønsberg onsdag kveld.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

Politiet ba om obduksjon etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død på Husøy i Tønsberg i går kveld. En mann i 50-årene er avhørt av politiet og siktet for kroppskrenkelse med døden til følge.

Mannen ble løslatt skjærtorsdag.

– Vi avventer den foreløpige obduksjonsrapporten som kommer etter påske, og kommenterer ikke saken før vi har sett konklusjonene i den, sier jourhavende jurist Jan Helge Palm i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Må vente på obduksjonen

Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig, men politiet kan så langt ikke si noe sikkert om dødsårsaken. I den forbindelse er obduksjonen viktig for den videre etterforskningen.

Magnar Pedersen.

Politiinspektør Magnar Pedersen må vente seks dager på obduksjonen av kvinnen.

Foto: Per Foss / NRK

– Vi ba tidlig om en obduksjon av avdøde, men ble torsdag morgen opplyst om at ingen rettsmedisinere er til stede før tirsdag. Så vi må bare avvente hva resultatet av obduksjonen vil kunne si oss, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

– Er det uheldig for etterforskningen at dere må vente i seks dager?

– Det er svært uheldig at det skal gå så lang tid uten at vi har obdusenter tilgjengelig. Vi har kodet dette som et mistenkelig dødsfall og prøver å finne ut hva som er årsaken til kvinnens død. Vi har sikret en del bilder og spor på stedet, men det er først når avdøde er obdusert at vi kan si noe nærmere om dødsårsaken.

– Et ressursspørsmål

Rettsmedisinerne ved Oslo universitetssykehus har en vakttelefon som er bemannet alle dager, men ingen rettsmedisiner på jobb i høytider som jul og påske.

Liliana Bachs, spesialist i farmakologi ved Folkehelsehelseinstituttet

Liliana Bachs ved avdeling for rettsmedisinske fag på Oslo universitetssykehus.

Foto: FHI

– Via den telefonen kan politiet henvende seg og diskutere saken med en rettsmedisiner. Hvis det er slik at det haster og man ikke kan vente, så kan man beordre folk på jobb, forklarer assisterende avdelingsleder Liliana Bachs til NRK.

Hun sier det skjer omtrent én gang i året at en sak som dukker opp på en helligdag, ikke kan vente.

– Man må vurdere vaktordningskostnader mot det reelle behovet. Vi har hatt kontakt med både Politidirektoratet og Helsedepartementet og lagt frem hva en slik ordning vil koste, men det har ikke vært enighet om ressurser, forklarer Bachs.

Siktede løslatt

Mannen som er siktet i saken, har allerede blitt avhørt. Politiet ønsker ikke å si noe om hva han har forklart, men løslot ham skjærtorsdag.

Ifølge Tønsbergs Blad skjedde dette etter at alle avhør var foretatt og boligen hans var blitt ransaket.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet har avhørt naboer på Husøy i Tønsberg.