Hopp til innhold

Lys framtid

Framtida ser slett ikke så mørk ut for de 100 ansatte som mister jobben når den ene fabrikken på Boralis blir lagt ned. Alle får et nytt tilbud.

Borealis Bamble
Foto: NRK

På Borealis i Bamble forsvinner snart during fra denne ene fabrikken.

Men når 100 arbeidere går gjennom fabrikk-porten for siste gang til høsten, står andre porter vidåpne til å ta imot dem.

Slipper bekymring

Produksjonssjef Lars Tore Grimsland sier mye har gått av seg selv.

- Veldig mye har gått av seg selv egentlig. Våre folk er attraktive i markedet nå. Arbeidsmarkedet i Grenland og andre steder i landet er godt for tiden, slik at vår type personell får lett jobb andre steder, godt betalte jobber andre steder i landet, mye lettere enn vi hadde trodd i utgangspunktet.  

Tove Rymil er produksjonsplanlegger på fabrikken som skal legges ned. Hun slipper å gå til Aetat og hun slipper bekymring om at pengene ikke skal strekke til. Rymil går rett inn i ny jobb - på Borealis.

- Jeg har fått tilbud om ny jobb på innovasjonssenteret, jeg har ikke helt klart for meg hva den jobben innebærer ennå, men det virker veldig bra. Jeg går inn i det med åpent sinn, sier en fornøyd Rymil.

- Svartmalte ikke

Tillitsvalgt i Norsk Olje og Petrokjemisk forbund, Hans Ødegård, trodde ikke de skulle ha en løsning for alle de som mistet jobben så raskt.

- Nå ser det ut som om de aller fleste går inn i nye jobber, det trodde vi ikke for et halvt år siden, sier Ødegår som ikke vil være med på at fagforeingen svartmalte situasjonen tidligere i år.

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er klart det er en alvorlig situasjon når 100 personer mister jobben, men det er klart vi har vært heldige med arbeidsmarkedet, i tilleggt til at vi har klart å omplassere en del av de ansatte internt.  

Rundt 50 av de 100 ansatte som mistet jobben, har valgt tidlig pensjon som en løsning.