Lynnedslag ødelegger VM-oppkjøring

Treningsbanen som skytteren Malin Farsjø (20) bruker er ødelagt av lynnedslag. Dermed får ikke medaljehåpet trent så mye som hun ønsker.

Malin Farsjø

Malin Farsjø håper å kjempe om gull i VM. Men et lynnedslag har gitt utfordringer.

Foto: privat

I neste uke reiser skytetalentet til Grenada i Spania for å kjempe om medalje i skeet. Men den siste tiden har hun fått trent mindre enn det hun ønsker.

– Jeg får ikke trent så mye som jeg burde, sier 20-åringen fra Sannidal.

Maskinen som kaster ut leirduer på skytebane i Sannidal virker ikke slik den skal etter at elektronikken ble rammet av et lynnedslag for snart tre uker siden.

Håper på medalje

– Jeg må reise til Sandefjord eller Oslo. Det gjør jeg flere ganger i uka, men det er jo tungvint. Vanligvis er skytebanen bare noen få kilometer unna, nå må jeg kjøre minst halvannen time i bil for å få trent, sier Farsjø.

Håpet er at banen skal bli reparert i løpet av kort tid. Slik at 20-åringen kan få noen dager med trening på hjemmebane før hun reiser til mesterskapet.

– Vi venter på en del som er bestilt fra utlandet. Må bare håpe at den kommer snart.

En ødelagt skytebane er ikke det eneste medaljehåpet har slitt med den siste tiden. Hun er også nyoperert etter en skade.

– Oppkjøringen har ikke vært ideell, men jeg har fått noe trening i det siste og da har det gått veldig bra. Så hvis jeg skyter slik i VM kan det være en sjanse for at jeg klarer å ta medalje, sier Malin Farsjø.

Farsjø vant NM-gull i skeet i seniorklassen i år, og har tidligere prestert godt i internasjonale mesterskap. I EM for juniorer i fjor ble hun nummer seks.

Les også:

NRK1 sender seks finaler fra mesterskapet som starter på mandag. Malin Farsjø reiser sammen med en stor tropp til verdensmesterskapet.

Malin Farsjø

Malin Farsjø håper å ta medalje i VM. 20 åringen fra Sannidal skyter i juniorklassen.

Foto: privat