Føttene har det verst dagen derpå

Helge Reinholdt klarte nesten målet sitt. Det var å løpe 16 mil på 24 timer. Han greide bare 14. Likevel er han fornøyd.

Helge Reinholt
Foto: Privat

Dagen derpå er det føttene som har det verst. Begge tåballene bærer bud om de 14 milene. I Sportsrevyen på NRK i går fikk seerne ikke se hvor galt det sto til under plasteret, men det var vondt. Likevel vil ikke Helge Reinholt klage.

– Det er ikke så galt i dag som det var i går. Jeg har vært ute og gått og det er føttene som har det verst. Resten av kroppen har det bra, sier en opplagt Reinholt til Telemarkssendinga.

Les også:

Klarte ikke målet

Han var en av 117 deltakere som hadde meldt seg på 24 timers-løpet som i helga ble avviklet på innendørsbanen i kjelleren på Bislett. Der hadde Reinholt satt seg to mål. Å gjennomføre løpet og tilbakelegge 16 mil.

– Det ble "bare" 14 mil, men når du løper så lenge opplever du mye. Det er bølgedaler der du føler at skoa er full av tegnestifter. Men så går det en stund og neste time løper man så lett som bare det. Men jeg trodde jeg skulle bryte etter 10 mil.

Løp 14 mil på 24 timer under Bislett

Som et julebord

Reinholt er likevel fornøyd. Halvparten av dem som startet brøt løpet. Reinholdt la vekt på mer enn å løpe. Han stilte nemlig til start i dress og nisselue.

– Man må jo lage litt show, selv om de beste fra Norge, Sverige og Danmark var med. Jeg kaller det Norges største julebord, for på langsidene ble det servert mat i lange baner. Hver fjerde time kom det også ny varmmat. Da er det bare å hive innpå. Kroppen vil ha alt.

Løp hele døgnet
Foto: Privat

Skal ut og løpe igjen

Nå har han satt en rekord. Ingen i Telemark har løpt 14 mil på 24 timer. Men han har allerede satt seg nye mål.

– Neste løp er sannsynligvis et maraton i Danmark. I tillegg har vi jo Hornindal rundt. Der skal vi opp 6000 høydemeter, fordelt på 10 fjelltopper og ei løype på 8 mil. Det gjelder bare å kjenne sin egen begrensning, sier Reinholdt fra sofaen hjemme i Treungen.