Livsglede som valgfag

På Notodden videregående skole har elevene et fag som heter Livsglede for eldre.

Livsglede Notodden
Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Hver uke besøker hjelpepleierelever fra Notodden videregående Notodden omsorgsboliger. Det er for å spre livsglede for eldre - et prosjekt som startet i Kristiansand. Og de eldre setter stor pris på tilbudet.

-Det er veldig flott,  for det skjer veldig lite her da! Det forteller Agnes Lien og Reidun Bjørnflaten som bor i omsorgsboligene på Notodden. De setter virkelig pris på at ungdommene kommer hver uke for å besøke de rundt 50 eldre i boligene.

-De koker kaffe og steker vafler og i dag har de kommet med kaker. Det er veldig koselig da! Godt å ha kaffegjester å kose seg med, sier de gamle.

Et fag som gir glede

Aina Bakka og Stine Braadland går i tredjeklasse på Notodden videregående. De skal bli hjelpepleiere, og har valgt valgfaget Livsglede for eldre, som de egentlig synes burde være obligatorisk.

-De sitter jo bare og kjeder seg, så vi er her for å prøve å få litt mer livsglede i hverdagen deres.

Dette er et fag som bare gir glede, forteller elevene. Det var i høst Livsglede for eldre ble et valgfag på Notodden videregående. Det var det lærer Grethe Duesund som stod for. 

Sponsorstøtte

Før jul fikk skolen hele 60 000 kroner fra fylkesmannen og 100 000 fra fylkesrådmannen for å få i gang prosjektet. 

Nå håper lærer Grethe Duesund at næringslivet på Notodden skal spytte mer sponsormidler inn i kasse til faget som gir glede til både de eldre og elevene.

Livsglede for eldre
Foto: Eva Susanne Drugg / NRK