LHK avviser alle krav

LARVIK (NRK): Tidligere daglig leder krever Larvik Håndballklubb for over 700 000 kroner.

daglig leder i Larvik, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen mener han har utestående lønn og feriepenger i Larvik håndballklubb. 18. og 19. januar blir det rettssak.

Foto: Anette Stensholt / NRK

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sa selv opp sin stilling som daglig leder i Larvik HåndbalIklubb (LHK) i februar 2015, kort tid etter det ble kjent at klubben var i ferd med å gå konkurs.

Nå, et snaut år etter, blir det rettssak mellom Bruun Hansen og LHK. Den tidligere LHK-toppen krever sin forhenværende arbeidsgiver for 723 797 kroner i utestående lønn og feriepenger.

Bruun Hansen ønsker ikke kommentere noe rundt saken, men hans advokat Roger Berglie sier dette:

– Kravet er et ordinært krav om lønn for utført arbeid i henhold til arbeidsavtalen. Det gjelder lønn fra 2013 som Bruun Hansen utsatte å ta ut på grunn av likviditeten i LHK. Det var en prioritert ting at alle øvrige ansatte fikk lønnen sin. Da utsatte han sin, forklarer Berglie.

LHK: – Urimelige krav

Larvik Håndballklubb mener på sin side at Bruun Hansen både opplyste og bekreftet, flere ganger, at han avsto fra lønn. Det benekter Bruun Hansen gjennom sin advokat. Klubben avviser uansett alle krav.

– Vi mener kravene er urimelige. Det mener vi basert på de bevisene vi skal fremlegge i retten, sier LHKs styreleder Harald Gaupen.

Bruun Hansen krever lønn for månedene august, september, oktober, november og desember 2014. Månedslønnen var på 100 000 kroner. Det er altså disse samt feriepenger han krever fra klubben.

Rettsnederlag vil være krevende for LHK

Skulle LHK tape saken mot Bruun Hansen om 14 dager vil det sette klubben i en vanskelig økonomisk situasjon, erkjenner styreleder Gaupen.

– Klubben har fortsatt en krevende økonomisk situasjon som følge av det som har skjedd tidligere. Blir det nederlag i denne saken, blir det naturligvis krevende for oss å håndtere, men det må vi bare finne en løsning på om det skjer, forklarer han.

Harald Gaupen

Styreleder i LHK Harald Gaupen avviser alle krav fra den tidligere daglige lederen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Tidlig i 2015 viste det seg at LHK hadde store økonomiske problemer. En stor sponsortabbe, feilsatsing på Jippi lekeland og dårlig økonomisk styring førte til et negativt driftsresultat på 9,76 millioner kroner i 2014.

I mars ble det imidlertid klart at klubben klarte å samle inn fem millioner kroner i frisk kapital, noe som sikret videre drift.