Hopp til innhold

Du tror det ikke før du får se det

Han lever av å leke med ball. Se video her.

Anders Solum
Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Anders Solum fra Sannidal utenfor Kragerø tjener pengene sine ved å holde fotballen i lufta.

For tida bor han i Arendal, og nå har Anders blitt så god at han blir leid inn for å underholde ved ulike arrangementer med sin fotballtriksing. Men for å bli virkelig god må det terpes mye.

Video nsps_upload_2009_9_30_14_19_12_2866.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se triksekongen her:

- Etter en dag med trening er jeg ofte skikkelig forbanna, det krever tålmodighet og mange repetisjoner. Når jeg endelig har fått til et triks, må jeg lære det så godt at jeg kan vise det frem for publikum senere, det er utfordrene, sier Solum.

Fra sagbruk til ball

De tre siste åra har Anders Solum levd av å trikse med fotballen. Solum har spilt fotball siden han var liten. For noen år siden ble han lei av å spille fotball på lag, dermed begynte han å trikse med ballen. Han oppdaga raskt at han hadde talent, og etter hvert har det blitt levebrød.

- Tidligere jobbet jeg på sagbruk, men jeg kjeda meg litt. Dette er litt mer spennende, og en veldig morsom jobb, smiler Solum.

Sist helg vant han en konkurranse som kvalifiserte han til fotball-VM i Sør Afrika i 2010. Det vil si, han skal delta for Norge i et triksearrangement som skal gå av stabelen på samme tid som VM i Sør Afrika neste år.

Må skille seg ut

- Når man gjør jobber, er det viktig å gjøre ting som imponerer publikum, det er ikke så viktig at triksene du gjør er kjempevanskelige. Man må vise seg frem, slik at de som ser på får en god opplevelse, forteller Solum.

Om somrene er det mye å gjøre for freestyletrikserne, da er det mange arrangører som vil ha fotballsjonglører med på laget. Også på våren og høsten er det arbeid å få. Men litt verre er det om vinteren.

- Det hender jeg må ta noen vakter som lærervikar om vinteren, da er det ikke så mange som tenker på oss som driver med triksing, sier Anders Solum.