Leteaksjonen er avsluttet

Leteaksjonen etter den savna Gard Olaf Brekke (65) er forløpig innstilt, etter at det heller ikke i helga ble gjort funn.

Leteaksjon ved Follsjå.

Mer enn hundre personer deltar i leteaksjonen denne helgen.

Foto: Frode Andersen

Lørdag møtte mer enn 100 personer opp for å delta i letinga.

Brekke har vært savnet siden onsdag 18. mars, da han la ut på fottur ved Notodden i Telemark. Han lider av Alzheimer og har problemer med å gjøre rede for seg.

Han ble sist sett ved sørenden av vannet Follsjå mellom Notodden og Bolkesjø, og fredag ble det funnet spor sør for Follsjå som kan stamme fra den savnede. Området ble lørdag finkjemmet av redningshunder, og også på søndag blir det satt inn hunder i letingen.

Kan ha haiket

Gard Olaf Brekke

Gard Olaf Brekke har vært savnet siden 18. mars.

Foto: Politiet

Brekke haiket med en bil, men da det viste seg at den kjørte fra Notodden og ikke til, ba Brekke om å gå av bilen. Det skjedde ved Follsjå, og etter det er det ingen kjente observasjoner av ham. En av teoriene er at han kan ha tatt seg ut av området til fots eller ved å haike enda en gang. Med haik kan han ha kommet seg langt unna søksområdet uten å være helt bevisst hvor han dro.

- Vi oppfordrer folk som har tatt med seg en haiker fra dette området onsdag 18. mars om ettermiddagen til å melde seg til politiet på tlf. 02800 så fort som mulig, sier Gjøril Brekke, datter av Gard Olaf Brekke.

Barna med nytt søk

Rena Ådalen med hunden Fame.

Rena Ådalen og hunden Fame er blant dem som deltar i leteaksjonen.

Foto: Frode Andersen

Politiet avsluttet leteaksjonen etter Brekke lørdag 21. mars, og det er barna til den savnede som nå organiserer nytt søk. Det skjer med hjelp fra Notodden Orienteringslag, 13 redningshunder, Røde Kors i Hjartdal og Notodden og flere scooterkjørere. Det ble lett torsdag og fredag, og lørdag ble det gått manngard rundt Follsjå og i skogsområdene nord for Bolkesjø og sørover mot Notodden.

Familien har opprettet en egen gruppe på Facebook med informasjon om den savnede og om leteaksjonen. Svært mange mennesker har engasjert seg, og en rekke tips er sjekket, foreløpig altså uten resultat.

Ber om tips

- Vi er svært takknemlige for støtten og hjelpen folk gir oss, sier Gjøril Brekke. På vegne av familien ber hun alle som kan ha tips om å melde fra til politiets tipstelefon 02800 så fort som mulig.

Den savnede Gard Olaf Brekke er 177 cm høy, er slank med kort grått hår og blå øyne. da han forsvant var han kledd i beige vindjakke, koksgrå bukse, svarte sko og rød, hvit og blå topplue. 67-åringen er i god fysisk form, men har problemer med å orientere seg.