Hopp til innhold

Leteaksjonen avsluttet

Leteaksjonen etter Wenche Egholm (73) fra Grimstad ble avsluttet søndag. Redningsmannskapene tror ikke lenger det er håp om å finne den savnede kvinnen i live.

Leteaksjon i Fyresdal
Foto: Anne Lognvik/privat / NRK

I Fyresdal ble redningsaksjonen avsluttet søndag.

Etter en uke er det ikke lenger håp om å finne den 73 år gamle Wenche Egholm i live.

- Vi har vært i kontakt med fylkeslegen, som er en del av den lokale redningsledelsen, og han har vurdert det slik at det er usannsynlig at hun kan være i live, sier operasjonsleder ved politiet i Telemark, Karl Jørgensen.

Tragisk

Han legger til at politiet nå er avhengig av nye observasjoner eller andre opplysninger før det avgjøres hva som skal gjøres videre.

- Det er tragisk, og vi skulle gjerne ha gjort funn på et tidligere tidspunkt. Vi vet ikke hva som kan ha skjedd, sier Jørgensen.

Det ble i samråd med lege, Politimester, Stabssjef og HRS bestemt at aksjonen ble avsluttet. På et møte i dag klokken 12.00 vil det bli bestemt hva som skal gjøres i saken.

Har lett i en uke

Siden natt til forrige mandag har store letemannskaper lett etter 73-åringen som ved midnatt søndag ble meldt savnet av sin datter.

Over 1000 personer har vært med å lete den siste uken.

- Vi vil takke alle frivillige og samarbeidspartnerne våre for en fantastisk jobb, sier Jørgensen.

Leteaksjon i Fyresdal

Flere hunder har deltatt i søket etter kvinnen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Hunder, dykkere og helikopter

Lørdag opplyste politiet at 105 frivillige var med på aksjonen, i tillegg til 16 hunder fra Norske redningshunder, tre politihunder, 40 letemannskaper fra Røde Kors, 22 fra Sivilforsvaret og tre dykkere. I tillegg bistod et Sea King-helikopter med letingen.

Det ble lett i et stort område rundt kvinnens hytte i Øvre Birtedalen.

Var alene

Kvinnen, som kommer fra Grimstad, var alene på hytta. Da datteren kom til hytta søndag kveld var ikke moren å finne i nærområdet eller i nærliggende hytter.

Siste sikre observasjon av henne er kvelden fredag 30. juli, men politiet har fått tips om at kvinnen er sett lørdag og søndag forrige helg.

Kvinnen var trolig iført en mørkeblå regnjakke og fjellsko. Hun skal også ha blitt observert med en stokk sist helg.

Leteaksjon i Fyresdal

73-åringen skal ha gått fra hytta for å plukke bær.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.