Savnet 11-åring funnet i god behold

En 11 år gammel gutt ble meldt savnet i Porsgrunn etter at han forlot huset der han var klokken 23 mandag kveld. Tirsdag ettermiddag ble han funnet etter å ha vært savnet i mange timer.

Leteaksjon etter savnet 11-åring i Porsgrunn

FUNNET:Mange mannskaper, både fra politiet, Røde Kors og Sivilforsvaret var med i letingen etter den savnede 11-åringen i Porsgrunn.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK

SISTE: Gutten ble funnet hjemme tirsdag ettermiddag ifølge politiet.

Politiet iverksatte leteaksjonen like over midnatt.

Innsatsleder i politiet, Terje Sandik sa tirsdag morgen at de søkte bredt.

– Vi har søkt etter gutten i hele natt. Vi har også fått hjelp av Røde Kors, redningshunder, redningshelikopter, varmesøkende kamera og båt fra brannvesenet, sier Sandik.

Gutten var savnet i mange timer, og politiet ba folk sjekke garasjer og annet i området.

– Vi kan ikke utelukke at han har gjemt seg i en garasje, en parkert bil, under en båtpresenning, i ei campingvogn eller noe liknende i nærheten av huset han forlot i går kveld. Vi har god tro på å finne han i god behold, fortalte Sandik til NRK.

Rundt 30 personer både fra Sivilforsvaret og Røde Kors var med i leteaksjonen. Også et helikopter ble satt inn i letingen. Mannskapene lette med lommelykter i garasjer etter den savnede 11-åringen. Mannskapene ringte også på alle dører og spurte om folk hadde sett 11-åringen.

Leteaksjon etter savnet 11-åring i Porsgrunn

Mange mannskaper, både fra politiet, Røde Kors og Sivilforsvaret er med i letingen etter den savnede 11-åringen i Porsgrunn.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK

Mistenkte ikke noe kriminelt

Politiet trodde ikke det har skjedd noe kriminelt med gutten. Politiet undersøkte flere adresser uten resultat, og fikk også inn noen tips i saken.

– Det er ikke mistanke om noe kriminelt. Vi håper og tror han rett og slett har oppsøkt et trygt sted og er der, sa operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt til NRK.

Politiet utelukket heller ikke at han kunne være sammen med jevnaldrende og ba om å bli kontaktet om noen mistenkte at deres sønn eller datter var sammen med den savnede.

Gutten gikk ut ganske tynnkledd, og derfor ønsket politiet å undersøke nærområdet nøye.

Ba folk om å lete

Operasjonslederen oppfordret folk til å se etter den savnede gutten.

–Vi ber om at folk som bor i området tar en ekstra titt i hager og boder og steder noen kan gjemme seg. Vi oppfordrer også alle næringsdrivende om å sjekke mulige hjemmesteder i egne lokaler, både inne og ute.

Leteaksjon etter 11-åring i Porsgrunn

Politiet har fått inn noen tips, men ønsker flere på 02800.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK
Laster Twitter-innhold