Legger ned i Horten

14 ansatte mister jobbene sine etter at det ble bestemt at bedriften Exide Technologies AS legges ned.

Exide Technologies AS

Bedriften Exide Technologies i Horten legger ned produksjonen. 14 ansatte mister jobbene sine.

Foto: Aina Indreiten / NRK

Exide Technologies AS legger ned produksjonen av batterier i Horten. Det ble bestemt på et møte i forrige uke. Fabrikken har i dag 14 ansatte som mister jobbene sine.

Tillitsvalgt i Exide Technologies AS Ralf Twele er sint og frustrert over at Exide nekter andre å ta over driften.

Jeg er veldig sint. Exide sier nei, og aksepterer ikke å la noen andre overta virksomheten.

Bedriften har de siste 20 årene spesialisert seg på produksjon av ubåtbatterier. Forhandlingene med de ansatte er i gang, men Twele tør ikke gjette på utfallet av forhandlingene.

– Det vet jeg ikke noe om, vi er fortsatt i forhandlinger, men vi har en potensiell partner som ønsker å overta bedriften.

Ikke mulig å drive i Horten

Produksjonssjef i Exide Svein-Erik Schulze forstår de ansatte sin frustrasjon, men sier at det ikke lenger var mulig å drive produksjonen videre i Horten.

Det har vært vanskelig å få lønnsomhet i produksjonen. Vi har ikke klart å få nye ordre inn på en stund og da blir det vanskelig å drive, dessverre.

Hvorfor kan dere ikke selge til en annen bedrift i Norge, slik at produksjonen kan fortsette her?

Det spørsmålet har vært oppe, men det handler om rettigheter til produktet. Exide mener å eie rettighetene til produktene til produksjonsprosessene for å produsere disse batteriene.

Schulze synes ikke situasjonen bedriften nå har kommet opp i er hyggelig.

Det er ingen hyggelige situasjon. Jeg har full forståelse for de ansatte sin frustrasjon. Vi er i en prosess nå hvor vi diskuterer dette med de tillitsvalgte og går igjennom de forskjellige kriteriene med de ansatte der vi ser hvem som dessverre må gå og hvem som blir igjen i en liten serviceorganisasjon som vi opprettholder for å betjene tidligere nåværende kunder.