Lege blir gransket etter drap i Larvik

Fylkesmannen i Vestfold vil opprette tilsynssak mot legen som skrev ut 34-åringen som drepte moren sin på Hovland i Larvik i desember.

Kvinne drept i Larvik

Politiet fikk melding om en fyllekjøring den 20.desember i fjor. Da politiet stoppet vedkommende innrømmet en 34 år gammel mann at han hadde drept sin egen mor.

Foto: Peder Gjersøe / Scanpix

Mannen ble skrevet ut via telefon samme dag som han drepte moren sin.

Helse- og sosialavdelingen hos Fylkesmannen i Vestfold vil granske legen som besluttet å skrive ut 34-åringen fra psykiatrisk fylkesavdeling i Vestfold den 20. desember i fjor, skriver Østlandsposten.

Utskrivingen skjedde etter en telefonsamtale med 34-åringen den 19. desember. Samme dag som utskrivelsen skjedde, knivstakk og drepte han moren (61) i hennes hjem på Hovland i Larvik.

Tok selvkritikk

– Vi har varslet tilsynssak mot en av legene, sier seniorrådgiver i helse- og sosialavdelingen hos Fylkesmannen i Vestfold, Linda Endrestad.

Tilsynssaken blir opprettet etter at fylkesmannen i flere måneder har gransket psykiatrien i Vestfold for hvordan de handlet i forkant av drapet.

Akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg tok selvkritikk i ettertid av drapet fordi mannen ble skrevet ut.

– Vi har hatt et møte om saken i dag og må være åpne på at det kan ha skjedd en feil, sa fagsjef ved Akuttavdelingen Arne Repål til NRK i desember.

Varslet om fyllekjøring

Den aktuelle kvelden drapet skjedde ringte en person til politiet og meldte fra om en mulig fyllekjøring i Larvik. Da politiet stoppet bilen på Revet, innrømmet 34-åringen å ha drept moren.

– Personen som kjørte bilen opplyste at han hadde drept sin mor. Da politiet rykket ut til vedkommendes adresse i Larvik, så fant de en død kvinne der, fortalte politiinspektør Magnar Pedersen til NRK.

Mannen har i avhør med politiet opprettholdt forklaringen om at det var han som tok livet av moren. Tiltalen mot 34-åringen blir klar i løpet av kort tid. Det er Riksadvokaten som tar ut tiltale i saken.