Hopp til innhold

Larvik-trener: – Tapet gir de andre selvtillit

Larvik tapte første seriekamp mot nyopprykkede Fredrikstad. – Nå ser de andre at det er mulig å slå oss, sier trener Tor Oddvar Moen om klubbens andre serietap på 18 år.

Tor Oddvar Moen, trener i Larvik

SKAL KJEMPE: – De andre har sett at vi er mulig å slå, men vi skal kjempe i toppen, sier larviktrener Tor Oddvar Moen.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Det er dagen derpå for vestfoldlaget etter at Larvik gikk på et overraskende tap for nyopprykkede Fredrikstad. Selv om få tror at Larvik vinner serien i år, var tapet for østfoldingene uventet.

– Jeg har vondt i knokene. Jeg var så irritert i går at jeg smalt neven i bordet flere ganger, sier trener Tor Oddvar Moen.

Og det var han ikke alene om.

– Det var mye frustrasjon og sinne etter kampen. Vi gikk på en skikkelig smell og hang med geipen alle sammen, sier Thea Mørk.

Les også: Larviks andre hjemmetap siden 1999: – Vi må opp i ringa

Thea Mørk, Larvik håndballklubb

FRUSTRERTE:–Vi liker ikke å tape, sier Thea Mørk.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Mye nerver

Larvik har vunnet Eliteserien i håndball for kvinner tretten år på rad og hadde kun tapt en seriekamp siden 1999 da de tapte 25 – 28 mot Fredrikstad i Larvik arena søndag.

– Det var mye nerver og svak skyting. I tillegg tapte vi flere dueller og det ga Fredrikstad selvtillit, forklarer Moen.

Han mener tapet vil gi de andre lagene i eliteserien tro på at Larvik er mulig å slå.

– Når de andre ser at et nyopprykket lag kan komme hit og ta poeng mot oss vil det gi dem ekstra selvtillit, men vi skal kjempe imot. Det skal ikke bli så lett, lover larviktreneren.

Ungt lag

Etter at mange av klubbens profiler har forlatt klubben har Larvik et ung og ferskt lag og mange har tippet at Vipers vil vinne serien i år. Tor Oddvar Moen tror likevel at LHK vil kjempe i toppen.

– Vi har kun fått trent litt sammen og har litt å jobbe med, men det er stor forskjell på å spille sammen på trening og i kamp. Vi kommer bare til å bli bedre og bedre, sier han.

Thea Mørk håper på det samme, men er ikke like sikker.

– Vi har et veldig ungt lag og det å vinne like mye som vi har gjort før blir en utfordring. Men vi liker å vinne og det skal bli flere jubelscener, lover hun.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark