Gjekstad: – Jeg ser en revansjelyst hos spillerne

Og med seier mot Flint Tønsberg har det gått 15 år siden Larvik sist tapte en hjemmekamp i serien.

Larvik håndballklubb

Larvik er slått ut av Mesterligaen, men kan fortsatt vinne sluttspillet i Norge.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Selv om vi har sluttspillet igjen som vi kan vinne i Norge, og vi har noen serie- og Mesterligakamper igjen, så startet den nye sesongen for meg på søndag, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.no tidligere denne uken.

På søndag røyk nemlig Larvik ut av Mesterligaen. Etter fire strake sesonger med semifinale eller finale i Europa, sa det denne gangen slutt i mellomrunden.

– Jeg ser allerede en revansjelyst hos mange av spillerne. De har lyst til å fremstå enda litt bedre neste gang.

Ole Gustav Gjekstad

Les også: Larvik ute av Mesterligaen

Vil vinne sluttspillet

Men det er fortsatt ting å kjempe om i Norge. Allerede onsdag tar Larvik imot fylkeskollega Flint Tønsberg, og med seier her, kan laget feire at det er femten år siden sist gang de tapte en hjemmekamp i serien.

Og så venter sluttspillet.

Ole Gustav Gjekstad

Ole Gustav Gjekstad sier tett kampprogram ikke kan brukes som unnskyldning for ikke å levere toppresultater.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Det er et sluttspill her som vi allerede har begynt å kikke på og som vi gjerne vil vinne. Men vi må ha fokus på å bli bedre i det vi gjør også gjennom denne sesongen. Så blir det noen kamper nå hvor vi har lyst til å prestere godt, men som ikke betyr noe for serien eller sluttresultatet i Mesterligaen. Men vi vil like fullt levere gode håndballkamper, sier Gjekstad og legger til:

– Jeg ser allerede en revansjelyst hos mange av spillerne som har lyst til å fremstå enda litt bedre neste gang. Så vi har nok å jobbe med.

– I media har det jo vært snakk om å bli mett av å vinne så mye som dere. Er det godt å da se en revansjelyst i troppen?

– Ja, det er det jo. Og så er det jo alltid sånn at vi er avhengige av at alle er gode sammen. Vi må sørge for at vi har syv spillere på banen som er gode, og det er det som har vært vår utfordring tidvis i år. Det er mange som har levert godt, men vi har kanskje ikke hatt alle syv på toppnivå hele veien, forteller Gjekstad.

Les også: Larvik er seriemestre for 16. gang

Saken fortsetter under bildet:

Larvik håndball.

Larvik kunne tidligere i år feire sitt tiende strake seriemesterskap. Med seier over Flint Tønsberg kan de feire femten år siden siste hjemmetap i serien.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

Slitne spillere

Gjekstad mener laget må bli mer robust og bedre med ball for å prestere i Europa neste sesong. Han nevner også at han har sett tendenser til at flere spillere sliter med å holde tritt når det blir mange kamper.

Og når Larvik kjemper på alle fronter, og mange av spillerne også representerer landslaget, blir det rett og slett mye å gjøre.

– Ja det gjør det, og spesielt nå vi ser over tid. En OL-sesong tar spesielt på, for da får spillerne mer eller mindre to sesonger i ett, uten pause. Jeg har prøvd å kompensere litt for det, men jeg ser at slitasjen har vært relativt stor på enkeltspillere. Men det skal ikke være noen unnskyldning for ikke å levere toppresultater, forklarer Gjekstad.

Les også: Hammerseng-Edin tar landslagspause

Blir ingen store utskiftninger

Når Gjekstad sier at han allerede har begynt å tenke på neste sesong, så er det også naturlig å se på spillertroppen. Men han vil ikke være med på at det blir noen store utskiftninger.

Mari Molid

Mari Molid ble søndag presentert som ny Larvik-spiller.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det blir en naturlig utvikling, sånn som det alltid har vært. Vi er i et generasjonsskifte, det har vi vært i et år eller to. Det vil jo naturlig være sånn i og med at vi har mange spillere som begynner å bli godt voksne, men det blir ikke noen opprydning i spillertroppen. Vi kommer til å se omtrent ut som vi gjør nå, med noen minus og noen pluss i spillerstallen, sier Gjekstad.

– Jeg tror hun kan bli en viktig brikke for oss allerede neste sesong.

Ole Gustav Gjekstad om Mari Molid.

– Blir det flere spillere inn?

– Vi kommer nok ikke til å ha en større stall enn det vi har nå, men det blir nok en naturlig avgang på noen og så blir det noen fjes inn.

På søndag kunne klubben allerede presentere sin første forsterkning. Mari Molid, som i år har spilt for Levanger, skal neste år representere Larvik.

– Det er en spiller som hadde et veldig bra mesterskap, som har litt å stå imot med og som gjorde en god jobb forsvarsmessig. Jeg tror vi kan gjøre ganske mye for å utvikle henne som angrepsspiller. Også er hun også i en alder der hun vil være en av dem som kan utgjøre Larvik håndballklubb i 2018 og 2020, og da tror jeg det kan bli en viktig brikke for oss allerede neste sesong, avslutter Gjekstad.