Lange ventelister på studentboliger

Det anbefales å søke studentbolig nå.

Studentboliger

VENTELISTE: Det er lang venteliste på studentboliger i Vestfold og Buskerud.

Foto: Studentsamskipnaden

– Vi anbefaler alle studenter som har fått studieplass og som også finner studieplass på restetorget, om å søke om studentbolig snarest mulig. Så vil de få tilbud etter hvert som det blir bevegelse i boligmassen, sier Christian Berg, virksomhetsleder i Studentsamskipnaden i Buskerud og Vestfold.

Han forteller at nærmere 400 personer nå står på ventelister for studentboliger i Vestfold og Buskerud, men at tallene kan endre seg.

– Årsaken til dette er at en del personer har kommet inn på andre studiesteder og funnet ut at de skal gjøre andre ting enn å være student det neste året, sier Berg.

Størst mangel i Buskerud

Han tror at flest studenter vil stå uten bolig i i Buskerud til høsten.

– Som det ser ut for oss nå erfaringsmessig, så er det cirka 50 studenter som ikke vil få tilbud om studentbolig i Vestfold, oppimot 250 studenter i Buskerud, forteller Berg.

Christian Berg

SØK NÅ: Christian Berg anbefaler å søke studentboliger snarest

Første utdeling av studentboliger skjedde allerede i april, men en ny stor utdeling skjer i disse dager fordi de fleste studenter nå har fått vite hvilket studie de har kommet inn på.

– Så da er det mange studenter som har fått tilbud om en bolig, og som ikke kan ta den fordi de ikke fikk studieplass, og mange studenter som da trenger studentbolig fordi de fikk studieplass ved det studiestedet de kanskje ikke prioriterte først, forteller Berg, og legger til:

– Fra mandag av ble det mulig å søke restplasser i høyere utdanning, og etter dette har vi fått inn mange søknader om bolig.

– God dekning i Vestfold

Berg er fornøyd med dekningen av boliger i Vestfold, men det trengs flere boliger i Buskerud.

– Der jobber vi fortløpende med flere bygningsprosjekter, blant annet med å bygge ut helt nye studentboliger på campus Ringerike og Hønefoss.

Ifølge Studentsamskipnaden er det ingen planer om videre utbygging i Vestfold framover.