Lagde falsk narkotika

Skulle lure kjøper med falsk kokain. Lurte seg selv, og ble tatt av politiet med ekte vare.

Kokain

Skulle selge falsk kokain laget av kreatin, mel og aceton.

Foto: Eeg, Jon / Scanpix

En 40 år gammel mann fra Sverige er dømt til 90 timer samfunnsstraff etter å ha blitt tatt med over 60 gram kokain.

I oktober i 2014 kom en kamerat over til den tiltalte og spurte om han kunne være med å blande kreatin og mel. Dette var for å lage falsk kokain for å lure en kjøper. Deretter brukte de aceton for å få blandingen til å klumpe seg.

Gratis IKEA-tur

Dagen etter spurte kameraten om 40 åringen ville være med til Oslo. Han hadde omgangssyke og migrene, men trosset dette for å få en gratis tur til IKEA. De tok også med en tredje kamerat.

Da de ble hentet etter en times tid, lå det noen pakker med hvitt pulver i bilen. Disse trodde den tiltalte var pakkene med falsk kokain han og kameraten hadde laget dagen før. Han tok den ene pakken i hånden, og holdt den gjennom turen.

På vei hjem hadde UP kontroll på Riksvei 32, og stanset bilen de tre satt i. Tiltalte holdt fortsatt posen som han trodde inneholdt den falske kokainblandingen i hånden. Han ble tatt med ut av bilen og var motvillig til å slippe det han hadde i hånden. Under førersetet fant politiet en vekt med rester av hvitt pulver.

Forklarte situasjonen

Hos politiet ble det forklart at de hadde blandet sammen kreatin, mel og aceton for å lage falsk narkotika. Kripos undersøkte pakkene politiet beslagla i bilen, og det viste seg at to av pakkene var ekte kokain. I den siste var den falske kokainen.

40-åringen har tidligere sonet en dom for tilsvarende sak, og slapp ut av fengsel i begynnelsen av april i år. Normalt pleier straffen for slike saker å være fengsel i 7 måneder, men siden kokainen politiet fant hadde lavere styrkegrad, blir straffen mildere.

Saken ble tatt opp i Larvik tingrett, der det ble bestemt at samfunnsstraffen skulle gjennomføres på 120 dager.