Vi nordmenn valfarter til Danmark om sommeren.
Feriefølelsen når oss allerede i det det dunker i lemmen når vi kjører ombord i danskeferja. Da starter lengselen etter røde pølser og softis med guf og jollycola.
Men, er det hjemmeferie som gjelder i år, er det bare å gjøre som kokk Morten Kristiansen. Lage et ekte dansk høyt smørbrød hjemme på kjøkkenet.
Ingredienser
- 1 skive brød (helst litt grovt) med eller uten smør
- 2 salatblader til pynt
- 2 skiver bacon
- 3 skiver grov leverpostei, gjerne varmet opp
- nyrørte tyttebær/rødløk/syltet løk
Framgangsmåte
Skjær en skive brød. Smør på smør og legg på salat. Legg på mye leverpostei. Sett baconskivene på høykant ned i leverposteien. Hvis du vil kan du dele dem i to. Da er det lettere å få baconet til å stå.
Deretter kan du pynte med hva du vil. Morten Kristiansen synes det er supergodt med tyttebær. Du kan også bruke tomat, syltet løk, rå, gul eller rød løk, vårløk, syltet agurk eller frisk agurk.
– Det beste er å vente til kantarellene kommer. Steke dem og ha soppen i bunn. Det er helt magisk, sier Morten.
- Les også:
- Les også: