Lærer siktet i Dark Room-saken

Foreldre på en barneskole i Vestfold ble onsdag informert om en lærer som er siktet i Dark Room-saken.

Dark room

Politiet i Bergen opprettet sak på Vestfold-mannen og oversendte informasjon til politiet i Vestfold, som gikk til pågripelse i mai.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Læreren ble pågrepet i slutten av mai, og onsdag ble foreldrene kjent med siktelsen på et foreldremøte.

– Han er siktet for overtredelse av straffelovens §311. Det handler om befatning med materiale som seksualiserer barn på internett, sier politioverbetjent Hege Skar ved avsnittet som etterforsker seksuelle forbrytelser i fylket.

– Det er ingenting så langt i etterforskningen som indikerer eller gir oss grunn til å mistenke at han skal ha begått noen overgrep mot noen barn, legger hun til.

Mannens forsvarer, advokat Lise Læret Gunnerød, sier hennes klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen. Hun vil ikke kommentere hva mannen selv har sagt om saken.

Stor sak

Over 80 personer er siktet i den store overgrepssaken «Operasjon Dark Room», som har utgangspunkt i Vest politidistrikt. Siktelsene gjelder blant annet voldtekt, menneskehandel, fremstilling og deling av overgrepsbilder- og videoer av barn.

I Vestfold er det en sak, og den aktuelle læreren ble, etter pågripelsen i mai, varetektsfengslet i fire uker på grunn av faren for bevisforspillelse.

Boligen hans ble ransaket og det er gjort beslag i pc og telefon. Skar ønsker ikke å kommentere hva som er funnet under gjennomgangen av dette.

Kommunaldirektøren i den aktuelle kommunen opplyser til NRK at de ble kontaktet av politiet for 14 dager siden, og at læreren ble suspendert.

– Han er varetektsfengslet, så det har ingen praktisk betydning, sier kommunaldirektøren.

Informasjonsmøte

Personalet ved skolen ble informert i slutten av forrige uke, og foreldrene fikk altså informasjonen denne uken. Politiet orienterte om etterforskningen, og det ble snakket om hvordan man skal snakke med barna om saken.

– Jeg mener vi har gitt en objektiv fremstilling av saken, sier kommunaldirektøren.

Rektor ved skolen informerer barna i dag.

– Hvordan håndterer dere denne saken videre?

– Vi er tilgjengelig for foreldre og elever. Helsetjenesten hos oss og skolens ledelse og lærere er i beredskap.