Lærer prøvde å redde elever som druknet

Den savnede læreren etter båtulykken i Seljordsvannet er ikke funnet, selv om søket har fortsatt i hele dag. I morgen blir søket utvidet med sonar.

Seljordsvatnet - sakna kvinne

Læreren som fortsatt er savnet, prøvde å redde de to mennene som ble liggende i vannet. De omkom i båtulykken på Seljordsvannet.

Foto: NRK

Det var den 19 år gamle Aslan Muhamed Omer og den 20 år gamle Mohamed Mahamud Abdi som omkom i ulykken i Seljordsvannet.

La på svøm

Lærer Gunhild Egenæs er fortsatt savnet. Hun la på svøm etter at de to mennene på 19 og 20 år ble liggende i vannet.

Politiet og Røde Kors har i dag søkt med båter i vannoverflaten i det aktuelle området uten resultat. I morgen vil det bli startet et nytt søk i dypet med sonar. Politiet har nå fortalt hva som skjedde da ulykken skjedde.

Fem av de seks i båten hadde blitt invitert på tur til en hytte ved Seljordsvann tilhørende den savnede læreren. En av de omkomne hadde på seg redningsvest, en hadde ikke. Savnede hadde ikke på seg redningsvest.

Mindre fritidsbåt

Ifølge politiet var båten som ble brukt en mindre fritidsbåt på ca. 14 fot med påhengsmotor. Båten lå ca. 15 meter fra land da bølger slo innover den slik at den tok inn vann.

Fire av personene i båten klarte å komme seg i land, deriblant den savnede læreren, mens to ble liggende i vannet. Savnede svømte da ut mot de to i vannet og ble sist sett på vei mot disse.

Ringte nødetatene

Den ene av de to omkomne kom til Norge som enslig mindreårig flyktning. Den andre var i familie med flere av de andre som også var i båten.

Tre personer klarte å berge seg i land etter at båten kantret. Ved riksvei 36 fikk de stoppet en bilist, som var den første som kom til stedet. Han ringte nødetatene og tok de tre inn i bilen så de fikk varmet seg. De var kalde etter å ha sprunget gjennom skogen.

Det ble satt krisestab i tre kommuner etter ulykken: I Seljord, hvor ulykken skjedde, i Bø hvor de seks involverte bodde, og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.