Kvinne funnet død utenfor Tønsberg

En mann i 50-årene er pågrepet etter det politiet beskriver som et mistenkelig dødsfall på Husøy utenfor Tønsberg i Vestfold.

Espen Solemdal i Vestfold-politiet

Politiets innsatsleder på stedet, Espen Solemdal.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / Magnus Lutnæs Aas

– Det er en kvinne i 40-årene fra Tønsberg-området som er funnet død. Vi har kontroll på en mann i 50-årene, som har status som mistenkt, sa operasjonsleder Inge Omli Landsrød i Sørøst politidistrikt til NRK onsdag kveld.

– Mistenkelig dødsfall

Det var Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som varslet politiet om en bevisstløs person ved 20.40-tiden onsdag.

Kvinne funnet død utenfor Tønsberg

En kvinne ble funnet død i et hus på Husøy utenfor Tønsberg onsdag kveld.

Foto: Magnus Lutnæs Aas / NRK

– Da politiet kom til stedet, var ytterdøren ulåst. Inne i huset lå en død kvinne, sier innsatsleder Espen Solemdal.

– Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig fordi ytterdøren var ulåst, og det var blod inne i huset, fortsetter han.

Politiet sperret av en del av gaten og adressen på Husøy, og sendte flere patruljebiler til stedet. Det ble også gjennomført søk med hund.

– Politiet driver taktisk og teknisk etterforskning, og har gjennomført flere vitneavhør, sa Solemdal til NRK onsdag kveld.

Skal ha vært kvinnens nabo

Til Tønsbergs Blad sier innsatslederen at den pågrepne mannen er nabo til avdøde. Utover dette skal det ikke ha vært noen kjent relasjon mellom de to, skriver avisen.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med informasjon om saken, og vil ikke si noe om hvorfor de knytter mannen til saken.

– Det er fortsatt folk som skal avhøres i saken, sier etterforskningsleder Knut Erik Ågrav ved Tønsberg politistasjon til NTB natt til torsdag.

Politiet tror ikke det var noen vitner til stede i forkant av at kvinnen døde.

Laster kart, vennligst vent...