Kvinne i Kragerø ble ranet og bortført fra sitt eget hjem

En kvinne ble bortført etter et væpnet ran i sitt eget hjem i Kragerø søndag kveld. Nå etterlyser politiet tips fra noen som kan ha sett den dramatiske hendelsen.

Politiet fikk melding om et væpnet ran i Kragerø søndag kveld. En kvinne ble tatt med som gissel i et kjøretøy. To menn ble pågrepet, og kvinnen er uskadd.

De to bevæpnede mennene tok med seg kvinnen i en bil og forsvant ifølge vitneobservasjoner i rasende fart. Etter en dramatisk pågripelse ble til slutt to menn pågrepet av politiet. Kvinnen skal være fysisk uskadd.

Politiet er nå svært interessert i tips fra publikum som kan ha sett bilen som ble brukt, en sort Mitsubishi Outlander.

Politistasjonssjef Øystein Skottmyr i Kragerø forteller at kvinnen fikk varslet en nabo over telefon om at hun ble holdt som gissel. Han kontaktet deretter politiet. Politiet rykket ut med store mannskaper, og på vei til huset møtte de på bilen.

Med flere politipatruljer involvert i jakten på ranerne, fikk de til slutt stoppet bilen kl 18.54. Da hadde det gått nesten tre kvarter siden politiet fikk meldingen fra naboen.

– Pågripelsen ble dramatisk. En av ranerne ble bitt av en politihund, forteller Skottmyr til NRK.

Utelukker ikke flere pågripelser

Han kjenner ikke til om kvinnen har en relasjon til ranerne eller hva de var ute etter.

– Det må vi etterforske, sier han videre.

– Det som står igjen nå er at vi må få avhørt kvinnen og denne naboen, kommenterer Skottmyr søndag kveld, som ikke ønsker å si så mye mer om etterforskningen eller hendelsen foreløpig.

Politiet har ikke fått undersøkt boligen hvor ranet fant sted. Ifølge NTB vil det bli gjennomført avhør av de to pågrepne i morgen tidlig.

I en pressemelding fra Sør-Øst politidistrikt sier politiet at man ser alvorlig på saken. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke søndag kveld å opplyse alder, hverken på kvinnen eller de pågrepne.

Politiet utelukker imidlertid ikke flere pågripelser i saken.

Ran og pågripelse

Politiet fikk melding om et væpnet ran i Kragerø søndag kveld. En kvinne ble tatt med som gissel i et kjøretøy.

Foto: Theo Aasland Valen

Bilen svinget av veien

Sør-Øst politidistrikt fikk melding om hendelsen i 18.15-tiden søndag kveld.

– Politiet fikk melding om væpnet ran av person på en adresse. To gjerningsmenn tok et kvinnelig gissel med seg i kjøretøy. Bilen er stanset i tilknytning til E18 nord for Kragerø, opplyste politiet da på Twitter.

Det ble ifølge politiet kastet både våpen og andre gjenstander ut av kjøretøyet.

Til slutt ble det satt opp veisperringer for å stanse ranerne. Politiet antar at de to mennene kastet ut våpnene som ble benyttet i ranet, som skjedde på en adresse i Kragerø.

– Politiet kom over kjøretøyet og prøvde stanse dem uten å lykkes i første omgang. Det er kastet gjenstander ut av bilen på E18 i nordgående felt mot Bamble, forteller operasjonsleder Øystein Eikedal til VG.

– Da svinger bilen av og vi får pågrepet to gjerningsmenn, og vi ser at kvinnen er uskadet.

Ran Kragerø

Politiet fikk melding om hendelsen i 18.15-tiden. To menn ble pågrepet.

Foto: Kristoffer Isaksen

Ønsker tips

Ingen andre personer ble skadet under ranet og pågripelsen, ifølge politiet.

Politiet undersøker saken videre og ønsker derfor tips fra publikum.

– Nå er det en del etterforskning som gjenstår, vi er bare i begynnelsen. Etter forholdene ser det ut til å gå bra med kvinnen, sier innsatsleder Øyvind Larsen til NRK.