Hopp til innhold

Kunsten ut på gata

I en bortgjemt del av havneområdet står en ung mann og sprayer på en kontainer. Han er del av et kunstprosjekt.

Graffiti på kontainer

Denne kontaineren skal plasseres midt på Tønsberg torg.

Foto: Picasa 2.7 / NRK

For seks år siden arrangerte Vestfold kunstnersenter det som ble kalt Kunstanlegg 1. Nå er det klart for oppfølgingen. Lørdag 11. oktober åpner seks Vestfold-kunstnere Kunstanlegg 2, der kunstinstallasjoner er plassert ut i gater og på torg i Tønsberg.

SE VIDEO: Kunst i konteiner

Kunst i kontainer
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Husker fisken

Det mange husker fra forrige gang, er den røde neonfisken som var plassert i toppen av Slottsfjelltårnet. De fleste har trolig glemt de blå fuglekassene på Tjøme, oljetønna som sto og lakk og at at en av kunstnerne bak fuglekassene var Snøhetta-arkitekten som senere jobbet med Ground Zero-museet på plassen for Twin towers i New York.

Den gang, i 2002, var det Kunstanlegg 1 som gjaldt. Nå er det klart for Kunstanlegg 2, og det er Vestfold kunstnersenter som har satt det i gang.

Seks Vestfold-kunstnere, Verena Scholz, Bjørn Melbye Gulliksen, Maria Manuela Rodrigues, Hans Martin Øien, Anita Hofgaard og Dorthe Herup, skal plassere sine kunstinstallasjoner forskjellige steder i Tønsberg sentrum.

Tema for Kunstanlegg 2 er migrasjon (folkevandring), og det er dette kunstnerne har tatt utgangspunkt i.

Kristin Røed

Daglig leder Kristin Røed i Vestfold kunstnersenter inviterer til kunstprosjekt i det offentlige rom.

Foto: Picasa 2.7 / NRK

På rød løper

Midt på Tønsberg torg skal det plasseres en graffiti-prydet kontainer. Gjennom sentrum skal det rulles ut en 800 meter lang rød løper (fra Vestfold kunstnersenter til Støperiet), video skal projiseres på Støperiet-veggen og folk flest kan være med på åpningsseansen med lånte designeromsydde bruktklær.

- Her kan man både se, oppleve, gå inn i kunstverkene og delta selv, sier daglig leder Kristin Røed ved kunstnersenteret.