Hopp til innhold

Foreldre har startet kronerulling for å redde barnehagen

– Barnehagen er så viktig for lokalsamfunnet at den er verdt å ta vare på.

Botnestua barnehage.

Barnehagen i Holmestrand risikerer å bli lagt ned. Foreldrene jobber nå hardt for at det ikke skal skje.

Foto: Tone Hofmo/Botnestua barnehage

Hovedstyret i Botne Skiklubb har vedtatt å avslutte driften av Botnestua barnehage i Holmestrand fra sommeren fordi regnskapstallene ikke har svart til forventningene.

Det har ført til et stort engasjement blant foreldrene, som nå har startet kronerulling for å bevare barnehagen.

– Pengene skal gå til å bygge opp fremtidig egenkapital for barnehagen, og samtidig vise styret hvor engasjerte folk er i å beholde Norges beste barnehage. Vi er ikke avhengige av disse pengene til drift, den biten går a seg selv, sier Jeanette Vika til Jarlsberg Avis.

Hun er foreldrerepresentant sammen med Ingrid Flottorp.

Profilbilde av Ingrid Flottorp.

FORNØYD: Ingrid Flottorp vil ikke at barna skal miste tilbudet i barnehagen. – Det er en barnehage uten gjerder, og de er veldig opptatt av at barna skal lære seg å stå på ski og utfolde seg i naturen, sier hun.

Foto: Privat

– Kronerullingen er et av flere tiltak vi gjør for å prøve å redde barnehagen, sier Flottorp til NRK.

50 000 før sommeren

Det går 18 barn i barnehagen i Holmestrand. Så langt har foreldrene samlet inn 15 000 kroner. Målet er ytterligere 35 000 kroner før sommeren.

– Så bør man ha en egenkapitalpott på 200 000–300 000 kroner, legger Flottorp til.

Leder av hovedstyret i Botne Skiklubb, Helge Christiansen, skryter av foreldrenes initiativ og engasjement. Om de lykkes, sier han at det er en sjanse for videre drift av barnehagen.

– Denne barnehagen er unik. Det er en utebarnehage som drives av en skiklubb. Vi har derfor tilgang til alt av fasiliteter som skiklubben har, som snøkanoner, løypemaskin og et skilek-område. Vi mener at barnehagen er så unik og så viktig for lokalsamfunnet at den er verdt å ta vare på, avslutter Flottorp.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark