Kristins søster: – Vi har fått lønn for den jobben vi har gjort

Familien har ment at den nå pågrepne 38-åringen har vært skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen siden han ble frikjent i 2002.

Kristin Juel Johannessen

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 5. august 1999, 12 år gammel.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

Torsdag ble det kjent at en 38 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på Kristin Juel Johannessen i 1999.

Linda Juel Johannessen

– Vi har lenge sagt at vi har jobbet mot rette person. Det at de nå pågriper denne 38-åringen, er bevis på det, sier Kristins søster, Linda Juel johannesse

Foto: Privat

Den samme mannen ble allerede i 2001 dømt til 12 års fengsel for drapet. Dommen ble imidlertid anket, og i desember 2002 ble han frifunnet før ankesaken kom opp for Agder lagmannsrett.

Kristins far har selv etterforsket saken i mange år, og nå mener hans datter og Kristins storesøster, Linda Juel Johannessen (34), at de har fått lønn for jobben.

– Den første tanken min, når de går til pågripelse av samme person, er at den jobben pappa har gjort gjennom disse årene har vært riktig. Vi har fått lønn for den jobben vi har gjort. Både den jobben pappa har gjort alene, og den jobben vi har gjort sammen med venner.

– På en måte er vi ikke overrasket. Vi manglet kun en liten brikke, som politiet kom med nå, fortsetter hun.

– Hvorfor har dere trodd at det har vært han?

– Vi fikk utlevert alle dokumentene i saken i 2003. Så det er en kombinasjon av forklaringer og observasjoner som har ført til at vi har ment at det er riktig person som nå er tatt inn igjen.

– Rolig

– Han har hele tiden hevdet at han ikke har noe med saken å gjøre. Det standpunktet har han ennå, sier 38-åringens forsvarer, Søren Hellenes, til NRK i kveld.

Han har, sammen med sin klient, i kveld sittet i politiavhør. Der la politiet frem de tekniske bevisene i saken, forteller advokaten.

– Jeg har i ettermiddag hentet dokumentene i saken på politistasjonen i Larvik.

– Hva tenker du om bevisene?

– Det er for tidlig å si noe om. Jeg må få tid til å sette meg inn i saken og diskutere det med min klient.