KrF vil ha mobbeombud i skolen

– Det kan være et viktig tiltak for å komme mobbingen til livs, sier stortingsrepresentant Anders Tyvand (KrF).

Anders Tyvand

Stortingsrepresentant fra Vestfold, Anders Tyvand (KrF), mener det er et behov for et mobbeombud i norske skoler.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Han får støtte av elever og lærere ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

– Det er spennende å høre hva forslaget innebærer. Skolen vår har allerede mange tiltak mot mobbing, men det er klart at man alltid kan bli bedre når det gjelder mobbing, for det er et vanskelig problem, sier lærer Jon Alve Jensen.

Også elevene Camilla Kilen, Sindre Horst og Birte Lindhjem er positive til forslaget.

– Jeg tror absolutt at et mobbeombud kan gjøre en forskjell. Det handler ikke om hva vi må gjøre, men om hva vi kan gjøre for å få et bedre skolemiljø. Jeg tror et mobbeombud kan føre til at det blir mindre mobbing og sørge for at de som blir mobbet, får hjelp, sier Horst.

Les også:

– Må ikke bli en ny e-post adresse

Miljøterapeut Tonje Nordli har jobbet med mobbing i skolen i mange år. Hun er skeptisk til et mobbeombud, men avviser det ikke.

– Et mobbeombud må ikke bli en ny e-post adresse hos Fylkesmannen, sier hun.

– Hvis det blir innført, så må det i tilfelle være noen som har nærhet til skolen, som har tillit innad i skolevesenet, som vet hvordan skolene er skrudd sammen og en som elevene lett kan ta kontakt med. Jeg er mer glad i en systemtenkning enn en personifisering, som et mobbeombud er, fortsetter hun.

– Jeg tror det er behov for et mobbeombud som kan gå inn i vanskelige mobbesaker og bistå lærerne, være en ressursperson og en veileder, sier Tyvand.