Hopp til innhold

Krever vinterdekk på Hardangervidda

Riksvei 7 over Hardangervidda er åpen igjen for fri ferdsel. Veien har vært stengt fordi biler skled av veien.

Forholdene på Riksvei 7 Skulevika

Det er vinterføre på riksvei 7 over Hardangervidda. Dette bildet er fra Skulevika.

Foto: Webkamera: Statens Vegvesen

Etter stengte veier og kolonnekjøring er Rv7 over Hardangervidda åpen for fri ferdsel igjen. Det opplyser vegtrafikksentralen Vest.

Hardangervidda ble lørdag morgen stengt klokka 07.40 på grunn av snø og glatt føre. Det var omkjøring via Hol-Aurland eller Hemsedalfjell.

Trafikkoperatør Brynjar Robertson i Vegtrafikksentralen Vest fortalte at to-tre biler med sommerdekk har sklidd av riksvei 7 over Hardangervidda.

Ifølge Vest Politidistrikt skulle flere brøytebiler hjelpe bilene som hadde kjørt seg fast.

Operasjonsleder Tom Johansen i politiet sier ingen personer ble skadet.

Sjekk forholdene der du skal kjøre

Vegtrafikksentralen ber folk sjekke været før de skal kjøre i høyden. Veiforholdene kan de se på webkameraet på Staten Vegvesens nettside.

– Hvis det er fare for sludd og snø, bør du ha vinterdekk på. Du er selv ansvarlig for å være riktig skodd, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen på Vegtrafikksentralen Vest.

Riksvei 7 over Hardangervidda var ventet å åpne klokka 12.00, men ble utsatt. Klokka 14.05 opplyser Vegtrafikksentralen at det er kolonnekjøring. De som skal være med i kolonnen må ha vinterdekk, ifølge Vegtrafikksentralen.

Vegtrafikksentralen Sør opplyser at det også er påkrevd å ha vinterdekk hvis du skal kjøre E134 Haukelifjell. Ifølge Vegtrafikksentralen snør det på vestsiden av fjellet.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark