Ordfører krever at sykehusdirektør går av

Ordfører i Kragerø Kåre Preben Hegland forlot møtet om sykehusorganiseringen i Telemark i protest. Nå ber han sykehusdirektør Bess Margrethe Frøyshov om å gå av.

Bess Margrethe Frøyshov

Bess Margrethe Frøyshov bør gå av, mener ordfører i Kragerø Kåre Preben Hegland.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Det var fredag at møtet fikk en brå slutt for Kåre Preben Hegland, skriver fylkesavisene i dag. Først og fremst kritiserer han det han mener er svært dårlig informasjon fra Sykehuset Telemarks side.

Kåre Preben Hegland

Ordfører i Kragerø Kåre Preben Hegland er ikke nådig overfor sykehusdirektøren.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

– Tidligere hadde vi et godt samarbeid, men nå får vi omtrent ikke vite noe før det står i avisa. Jeg ba om en redegjørelse før møtet, men det ble blankt avvist. Frøyshov må bli bedre til å samarbeide, eller gå av, sier Hegland til Varden.

Ordføreren bruker ord som motvilje og arroganse når han beskriver hvordan sykehuset fremstår.

– Ting blir tredd over hodet på oss. Vi har hatt et utmerket samarbeid med sykehuset i flere år, men etter at Frøyshov overtok ble det slutt på dette, sier han til TA.

Truer med å stenge og legge ned

Framtida til Sykehus Telemark avgjøres i disse dager. Det er nå lagt frem tre ulike forslag til hvordan institusjonen skal organiseres, noe som har blitt jobbet med siden våren.

Et av forslagene går ut på å legge ned akuttmottaket ved Rjukan sykehus, men det vurderes også å stenge sengeposten og akuttfunksjonen i Kragerø.

En endelig avgjørelse blir avgjort i mars neste år.

Ville informere ansatte først

Direktør Bess Margrethe Frøyshov svarer at det var hensynet til de ansatte som gikk først, og at det var derfor hun ikke informerte om de ulike forslagene før allmøtet.

Hun skulle nemlig møte de ansatte ved sykehuset i Kragerø etter allmøtet, og ville presentere de ulike scenarioene der, hvor også pressen var invitert.

NRK oppdaterer saken.

Kragerø sykehus

Kragerø sykehus lever farlig i tiden fremover.

Foto: Anne Lognvik / NRK